Mindre usikkerhed om rejsesygesikringer

Det er TopDanmark, der sidst i 2007 udsendte breve til omkring 400.000 privatkunder, hvor man forklarede om de nye regler og argumenterede for at kunderne skulle anskaffe en årsrejseforsikring.

”Ved årsskiftet ringede rigtigt mange kunder med afklarende spørgsmål til ændringerne på den offentlige rejsesygesikring og mulighederne for at blive hjemtransporteret. Nu ringer kunderne i højere grad for at sikre sig, at de har den rigtige dækning – eksempelvis fordi rejsen til sommer går til Kroatien, Tyrkiet eller Tunesien, som ikke længere er omfattet af den offentlige rejsesygesikring,” fortæller produktudviklingschef i Topdanmark, Lisbeth Troels-Smith.

Reglerne for det gule sygesikringskort blev ændret fra 1. januar 2008, så man til forskel fra tidligere, kun er dækket inden for EU og Vesteuropas grænser. Tidligere var man dækket indenfor det geografiske Europa og i de lande i Afrika, som har kystlinie til Middelhavet, men de nye regler betyder, at sygesikringskortet ikke dækker hospitalsbehandling og hjemtransport ved rejser f.eks. i Tyrkiet.

Skrevet af Webredaktionen