Troels Lund Poulsen. Foto: Jens Astrup.

Minister anerkender turismens flaskehalse

Der er brug for akut indsats for at skaffe mere arbejdskraft til hotel-, restaurant- og turisterhverv, lød meldingen fra Turismens Vækstråds medlemmer til beskæftigelsesministeren.

Meldingen fra Turismens Vækstråd til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen kom fredag, da ministeren mødtes med rådet på Nimb Hotel i Tivoli.

Meldingen havde baggrund i regeringens initiativer for at øge arbejdsudbuddet, blandt andet med nye regler, som skal gøre det mere økonomisk attraktivt for ledige danskere at tage et arbejde, men samtidig er det blevet sværere at tiltrække arbejdskraft fra lande uden for EU, fordi et Folketingsflertal har forhøjet kravet til årsindkomst. Tidligere skulle en medarbejder fra et ikke-EU-land tjene 375.000 kroner om året for at få en arbejdstilladelse. Det er nu hævet til 425.000 kroner.

Problemerne vokser
Ifølge Troels Lund Poulsen ser regeringen med den største alvor på de flaskehalse, der er opstået, og han understreger, at man arbejder målrettet på at minimere dem.

Hotel-, restaurant- og turisterhverv er der, hvor problemerne lige nu er størst, og hvor væksten går i stå på grund af for få hænder. En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at 13 procent af hotellerne oplever begrænsninger på grund af mangel på arbejdskraft. For to år siden var det tre procent.

I restauranterhvervet har 29 procent måttet skrue ned for blusset på grund af for få hænder. For to år siden var det otte procent.

Turismens Vækstråd er etableret af Horesta og består af topchefer fra erhvervet og fra virksomheder, der er relateret til erhvervet. Vækstrådet fungerer som tænketank, der identificerer og udvikler nye idéer, mål og løsninger og samt sætter en politisk dagsorden for erhvervets rammevilkår.

Relaterede artikler:

Glæde i Horesta over ny finanslov

Horesta: Erhvervspakke styrker turismen

Horesta ønsker skattereform giver flere jobs

 

x

Læs Også

Kulturåret sætter turismerekord

Besøgstallene for 2017, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad, er netop opgjort, og har som ventet sat rekord.

Rekordår for danske feriehuse

Der er udsigt til, at også 2018 bliver et godt år, ikke mindst fordi flere danskere vælger at holde ferie i sommerhus.

500.000 flere hotelovernatninger i Danmark

Sidste år var der over 15,5 millioner overnatninger på danske hoteller. Den procentvise vækst var størst uden for København.

Tivoli sælger 90.000 billetter til Midt om Natten

Fra 15. marts til 29. april spiller musicalen i Tivolis Koncertsal – herefter skal på turné til blandt andet Holstebro, Aalborg, Odense og Vejle.

1 million overnatninger på danske hostels

Sidste år passerede de over 60 medlemmer af Danhostel atter en million overnatninger. Men sammenslutningen udfordres af Airbnb og nyt kæmpehostel i København.

Udenlandske turister besøger flere steder i Danmark

De mange millioner årlige udenlandske turister i Danmark holder sig ikke nødvendigvis til deres primære rejsemål – men ser også andre dele af landet.