Horesta: Erhvervspakke styrker turismen

TURISME: Turismen har en markant rolle i erhvervspakken, som regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale har indgået forlig om.

”Stor ros til aftaleparterne for at styrke konkurrencekraften for et af Danmarks største eksporterhverv,” siger Horestas direktør, Katia K. Østergaard.

Dansk turisme skaber beskæftigelse til 118.000 danskere og er et af landets vigtigste eksporterhverv med en årlig omsætning fra udenlandske turister på milliarder af kroner.

Et af de vigtigste initiativer i forliget er tilførsel af ekstra 15 millioner kroner årligt til VisitDenmark. Horesta har tidligere kritiseret, at der var lagt op til en beskæring af VisitDenmarks midler på 10,7 millioner kroner til næste år.

”Kampen om de internationale turister er benhård, og skal Danmark tage del i væksten i den internationale turisme, kræver det markedsføring i top. De ekstra midler til VisitDenmark er afgørende for, at vi kan fastholde markedsføringstrykket på især vores nærmarkeder”, siger Katia K. Østergaard.

Turisterhvervet har oplevet vækst de senere år, men er alligevel blevet overhalet af mange af konkurrenterne i Nordeuropa, der investerer massivt i markedsføring og har flottere vækstkurver.

Horesta klapper også af, at regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale i forbindelse med forliget har opnået enighed om at lempe på varmeafgiften for landets hoteller.

”Danske hoteller er i global konkurrence om at tiltrække turister fra hele verden. Konkurrencedygtige rammevilkår er afgørende for, om Danmark får del i de kommende års vækst i den globale turisme. Vi er derfor fulde af anerkendelse af, at forligspartierne nu er parate til at lette rumvarmeafgiften på hoteller og restauranter,” siger Katia K. Østergaard.

Relaterede artikler:

Bredt program til Horestas Årsdag

Horesta ønsker skattereform giver flere jobs

Mange fejrede Horesta-formand

x

Læs Også

Millionprojekt skal finde turismens x factor

I april og maj er der ”auditions” i de fem danske regioner med det nye projekt TourismX, der skal finde de bedste forslag til nytænkning på turismeområdet. 20 millioner kroner skal føre de bedste ideer ud i livet.

Ingen beslutning om kæmpetårn i København

Det foreslåede 280 meter høje H. C. Andersen Adventure Tower med blandt andet et stort hotel kom ikke nærmere, da projektet mandag blev behandlet i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Nye medlemmer i stort dansk turistsamarbejde

Brancheorganisationen Danske Destinationer har fået 2 nye medlemmer så der nu er 14. Områderne hos foreningens medlemmer har en årlig turismeomsætning på 37 milliarder kroner.

Populært med ferie i Danmark

Nye tal viser, at 80 procent.af danskerne holder ferie i Danmark mindst én gang årligt med mindst én overnatning. Det er populært at spendere feriedagene i det nære.

Ferieparker vil have grønnere profil

Landal GreenParks, der i Danmark har overtaget kæden Dayz Resorts, investerer op mod 25 millioner kroner i grønnere og mere bæredygtige danske ferieparker.

Nye medlemmer hos Danhostel

Sammenslutningen Danhostel, der tæller to ud af tre danske hostels og vandrerhjem, har netop fået tre nye medlemmer.