Horesta: Erhvervspakke styrker turismen

TURISME: Turismen har en markant rolle i erhvervspakken, som regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale har indgået forlig om.

”Stor ros til aftaleparterne for at styrke konkurrencekraften for et af Danmarks største eksporterhverv,” siger Horestas direktør, Katia K. Østergaard.

Dansk turisme skaber beskæftigelse til 118.000 danskere og er et af landets vigtigste eksporterhverv med en årlig omsætning fra udenlandske turister på milliarder af kroner.

Et af de vigtigste initiativer i forliget er tilførsel af ekstra 15 millioner kroner årligt til VisitDenmark. Horesta har tidligere kritiseret, at der var lagt op til en beskæring af VisitDenmarks midler på 10,7 millioner kroner til næste år.

”Kampen om de internationale turister er benhård, og skal Danmark tage del i væksten i den internationale turisme, kræver det markedsføring i top. De ekstra midler til VisitDenmark er afgørende for, at vi kan fastholde markedsføringstrykket på især vores nærmarkeder”, siger Katia K. Østergaard.

Turisterhvervet har oplevet vækst de senere år, men er alligevel blevet overhalet af mange af konkurrenterne i Nordeuropa, der investerer massivt i markedsføring og har flottere vækstkurver.

Horesta klapper også af, at regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale i forbindelse med forliget har opnået enighed om at lempe på varmeafgiften for landets hoteller.

”Danske hoteller er i global konkurrence om at tiltrække turister fra hele verden. Konkurrencedygtige rammevilkår er afgørende for, om Danmark får del i de kommende års vækst i den globale turisme. Vi er derfor fulde af anerkendelse af, at forligspartierne nu er parate til at lette rumvarmeafgiften på hoteller og restauranter,” siger Katia K. Østergaard.

Relaterede artikler:

Bredt program til Horestas Årsdag

Horesta ønsker skattereform giver flere jobs

Mange fejrede Horesta-formand

x

Læs Også

Færøerne klar med ny bookingplatform

Turister til Færøerne kan nu bestille udflugter, rundture og meget mere via det nye samarbejde Guide to Faroe Islands, der støttes af øernes turistråd og omfatter 50 udbydere af turismeprodukter på øgruppen.

Højsæson øger omsætning på hoteller og restauranter

Den danske hotel- og restaurantbranche skaber i sommermånederne 6.000 flere jobs og en øget omsætning på 1,5 milliarder kroner, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

Flest danskere på ferie i Uge 29 og 30

Fire ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet holdt sidste år ferie i ugerne 29 og 30, som dermed er de mest populære ferieuger, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Hotellerne i København og Herning fik højere priser end normalt i maj. på grund af VM i ishockey. Direktør i Dansk Erhverv håber på flere af den slags arrangementer.

Danmark nordisk mester i turist-import

De 26,7 millioner udenlandske turistovernatninger i Danmark sidste år var 45 procent af det samlede antal i Norden. I én dansk kommune var fem ud seks overnatninger udenlandske.

Berømt kro skal nedrives

Sydsjællandske Mogenstrup Kro skal rives ned – i stedet kommer der 70 almene boliger. Kroen, der før har hørt under First Hotels, har stået tom i 10 år.