Glæde i Horesta over ny finanslov

Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

TURISME: I den ny finanslov for 2018 får arbejdsgiverne en hjælpende hånd til at imødegå et problem, der især er stort i hotel- og restaurationsbranchen.

Da finanslovsforliget faldt på plads fredag aften, var der lettelse og glæde ikke kun i Statsministeriet, men også hos Horesta. Her har man på vegne af sine medlemmer i mange år overfor politikerne påpeget et stort problem vedr. arbejdstilladelser for udenlandsk arbejdskraft.

Som det er nu, er det arbejdsgiverens pligt at sikre, at den ansatte har sin arbejdstilladelse i orden. Men fremover skal udlændigemyndighederne orientere arbejdsgiveren, såfremt en arbejdstilladelse bliver inddraget eller ikke bliver forlænget.

”Det er virkelig glædeligt, at der nu endelig sker noget på dette område. Vi har i årevis kæmpet for at gøre politikerne opmærksomme på, at vores medlemmer får kæmpe bøder for at beskæftige udenlandsk arbejdskraft uden arbejdstilladelser, uden at de har haft en chance for at opdage det. Det er jo ret åbenlyst, at når selv meget store virksomheder ryger i fælden, er der noget helt galt. Nu glæder vi os over, at der endelig findes en løsning på dette problem,” siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Der skal også fremadrettet arbejdes på et system, der kan hjælpe arbejdsgiverne imod at ansætte udenlandsk arbejdskraft, der ikke har papirerne i orden. Det kan f.eks. handle om en medarbejder, der har fået lavet et skattekort, men ikke har en arbejdstilladelse.

Penge til erhvervsuddannelserne
Der er også i forliget afsat en pulje på 170 millioner kr. til udvikling af erhvervsuddannelserne. Heraf reserveres fem millioner kr. til en pulje, der skal bruges til at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne blandt andet i forhold til folkeskolen.

”Det er rigtig positivt, at regeringen og Dansk Folkeparti på mange områder har imødekommet vores ønsker. Når det er sagt, så mangler vi stadig initiativer, der her og nu kan løse vores største udfordring – nemlig manglen på arbejdskraft. Det er ikke alene et problem for os. Det er også en kæmpe udfordring for væksten i hele samfundsøkonomien”, siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Der er også sat andre midler af i Finansloven til gavn for hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Der er en ekstra pose penge til markedsføring af Danmark over for udenlandske turister og til lokale turismeprojekter samt større fokus på Danmarks deltagelse i Bocuse d’Or. Det bliver desuden billigere at køre over Storebælt.

Relaterede artikler:

Horesta: Erhvervspakke styrker turismen

Glad for forslag om ekstrabevilling til VisitDenmark

Dansk turisme nytænker serviceniveau

x

Læs Også

Hostelovernatning på boutiquehotel

Brøchner Hotels bød torsdag indenfor til nytårskur på det nyrenoverede Hotel Danmark i København, hvor man kan sove i køjeseng på et seksmandsværelse.

Marriott undskylder overfor Kina

Hotelkæden føler vrede fra Kina efter dens hjemmeside betegnede Tibet som et uafhængigt land.

First Hotels: 2018 bliver godt hotelår

Regionsdirektøren for First Hotels i Danmark forudser, at dette år bliver endnu bedre end 2017.

Gratis adgang til 7.000 aviser og magasiner

Comwell Hotels tilbyder nu sine gæster fri onlineadgang til mere end 7.000 aviser og magasiner via PressReader under deres ophold og 24 timer efter besøget - helt uden beregning.

Nye værter på Sandkaas Badehotel

Ejerne af Sandkaas Badehotel, Helen og Philip Marker, har skrevet kontrakt med to erfarne bornholmere om at overtage værtsrollen på Sandkaas Badehotel fra og med sæson 2018.

Millennials blærer sig med hotelvalg

TURISME: Når generationen af Millennials rejser på ferie, står blær og pral på sociale medier højt på dagsordenen, viser undersøgelse fra Hotels.com.