Twitterfoto fra Wellington Airport af lufthavnen ved den newzealandske hovedstad.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.

Hændelsen på et ordinært indenrigsfly, der skulle fra New Zealands hovedstad, Wellington, til landets største by, Auckland, skete i maj. Forleden kom bøden på 500 newzealandske dollars: cirka 2.000 kroner for at have brugt mobiltelefonen ombord på flyet – en overtrædelse af loven om civil luftfart.

Transportminister Phil Twyford har undskyldt mange gange – efter hændelsen fik han midlertidigt frataget det politiske ansvar for New Zealands luftfartsmyndigheder, Civil Aviation Authority, CAA.

Luftfartsmyndighederne oplyser, at fordi ministeren afsluttede sin omkring tre minutter lange samtale inden flyet lettede, udgjorde samtalen ingen alvorlig risiko for flysikkerheden, skriver den newzealandske avis NZ Herald.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, er på barselsorlov, men den fungerende statsminister, Winston Peters, siger at transportministerens lovovertrædelse trods alt er i småtingsafdelingen. Transportministeren havde ellers tilbudt at træde tilbage på grund af sin mobilsamtale fra flyet.

“Mange flypassagerer ved jo godt, at det er forbudt at bruge sin mobil til at telefonere med når flyets døre er blevet lukket. Mange gør det alligevel, men nu kan de se, at også en minister får en bøde for at overtræde loven,” siger den fungerende premierminister, Winston Peters.

”Jeg burde vide bedre”
Selv siger transportminister Twyford, at han ikke kan huske om han ringede fra flyet eller tog imod opkaldet. I hvert fald viser data, at samtalen varede tre minutter.

“Jeg skal nok få betalt bøden; det var en fejl fra min side, og ikke mindst meget forkert af mig fordi jeg er transportminister og derfor burde vide bedre,” siger ministeren.

Chefen for de newzealandske luftfartsmyndigheder, CAA, Graeme Harris, siger, at hændelsen ikke udgjorde nogen risiko for flyet, men at alle passagerer skal følge de instrukser de modtager fra flyets kabinebesætning.

Myndighederne blev opmærksom på hændelsen med ministeren efter en medpassager klagede over det skete.

Relaterede artikler:

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Rejsebooking flytter på mobilen

Air New Zealand får hidtil længste rute

 

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.