Minister og lobbyist i strid om Femernbælt

TURISME: TV2’s politiske kommentator Michael Kristiansen misbruger sin dobbeltrolle på TV2 News, hævder den danske transportminister.

Transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance mener han på det seneste flere gange er blevet stemplet som uduelig for åben skærm af Michael Kristiansen, hvis kommunikationsfirma, Kristiansen+Partners, blandt andet er lobbyister for Scandlines, der har to ruter mellem Danmark og Tyskland – Rødby-Puttgarden samt Gedser-Rostock. Præcis samtidig har Ole Birk Olesen haft voldsom konflikt i medierne med en af Michael Kristiansens kunder, Scandlines.

”Michael Kristiansen er ansat til at gøre seerne klogere på politik. Men TV2 oplyser ikke, at han også modtager løn fra Scandlines, som vil påvirke den politiske proces. Michael Kristiansen vil gerne holde møder med mig om Femernbælt på vegne af Scandlines, som ikke ønsker Femernforbindelsen bygget. Men det har jeg afvist,” siger Ole Birk Olesen til Ekstra Bladet og tilføjer: ”TV2’s seere får ikke at vide, at Michael Kristiansen har et horn i siden på mig, fordi jeg ikke vil hjælpe ham med at tjene penge på hans lobbyvirksomhed for Scandlines. Det resulterer i, at han prøver at få mig fjernet som minister.”

En aktindsigt i dialogen mellem Transportministeriet og Kristiansen+Partners viser, at Michael Kristiansen forgæves har forsøgt at mødes med Ole Birk om netop Femern-forbindelsen på vegne af Scandlines.

Påfaldende sammentræf
I DR, Økonomisk Ugebrev og andre medier kritiserede Ole Birk Scandlines for at modarbejde Femern-forbindelsen, som et flertal i Folketinget har vedtaget. Ifølge Ole Birk støtter Scandlines ’illegitimt’ de tyske lobbyister, som bekæmper den faste forbindelse.

Til Ekstra Bladet afviser Michael Kristiansen, at de to ting har noget med hinanden at gøre. ”Man behøver ikke at være professor i politik for at gennemskue, at Ole Birk muligvis er en af de mest uduelige ministre, vi nogensinde har haft,” siger han og tilføjer: ”Det er ikke rart for en privat virksomhed at være uvenner med ministeren. Så det kunne måske være klogt, at jeg sagde noget pænt om ministeren i fjernsynet for at skabe et bedre forhold. Det gør ikke forholdet mellem Scandlines og ministeren bedre, at jeg siger, at manden er komplet uduelig.”

Relaterede artikler:

Scandlines giver ’psykologhjælp’ efter sommerferien

Scandlines’ ejer klar til salg

Scandlines – til skade for Europa