Misvisende løntal for piloter

Sammenligningern giver ingen mening og flere opgørelser af lønnen til danske piloter er stærkt overdrevne, siger formanden for Dansk Pilotforening, Mogens Holgaard, til business.dk og gør opmærksom på, at der ikke er taget højde for, at arbejdsgiverne i Sverige oveni lønnen skal betale et højt arbejdsmarkedsbidrag, mens det tilsvarende – lavere – arbejdsmarkedsbidrag i Danmark trækkes fra medarbejdernes løn.

 

Det betyder, at selv om de danske pilotlønninger ser højere ud end de svenske, så er arbejdsgiverens udgifter stort set ens, siger han.

 

Lønskalaen for danske piloter starter omkring 34.00 kroner incl. tillæg, men bortset fra ferietillæg på ca. 20.000 kr årligt. De højest lønnede danske piloter på øverste løntrin for kaptajner med en anciennitet i selskabet på over 30 år ligger mellem 95.000 og 100.000 kroner.

 

Pilotformanden mener ikke, det giver mening at sammenligne gennemsnitslønninger for alle i pilotgruppen. I stedet bør man sammenligne lønnen for kaptajner og styrmænd på de enkelte af de i alt 29 løntrin. Ellers er det som at sammenligne æbler og pærer, mener han.

 

Desuden er gennemsnitsalderen for piloter i SAS på 47 år, hvilket er højere end i andre flyselskaber, og det presser lønudgiften op

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.