Moskva fortsat dyreste hotelby

2019/08/defaultmain.jpgMoskau-GUM-Mai_08HOTELLER: Sidste år var Ruslands hovedstad for 10. år i træk verdens dyreste hotelby fulgt af New York og Geneve, viser en opgørelse fra erhvervsrejsebureauet HRG. Stockholm er på Top 10-listen over de dyreste hotelbyer.

Det store erhvervsrejsebureau HRG – Hogg Robinson Group – har netop præsenteret sin hotelundersøgelse for 2013 baseret på egne bookingtal. HRG’s undersøgelse viser bl.a., at gennemsnitsprisen pr. døgn på hotelværelse gik ned i 23 ud af 55 storbyer fra 2012 til 2013. Den viser også, at Moskva fortsat topper som dyreste hotelby for 10. år i træk.

Ifølge HRG var verdens ti dyreste hotelbyer sidste år Moskva, New York City, Geneve, Zürich, Lagos, Paris, San Francisco, Rio de Janeiro, Stockholm og Sydney.

Stockholm er eneste skandinaviske hovedstand på top 10. Oslo lander på plads nummer 13 og København er nummer 21.

HRG har udarbejdet en tilsvarende hotelundersøgelse for HRG-kunder i Norden. Flere af de samme destinationer er på begge lister, men miks af kunder, deres rejsemønster, kulturforskelle og præferencer gør, at der kan spores uligheder mellem den globale og den nordiske undersøgelse.

De dyreste hotelbyer set med HRG’s danske kunders øjne var sidste år: Hong Kong, Stavanger, New York, London, San Francisco, Moskva, Shanghai, Singapore, Zürich og Aberdeen.

Ud over den danske undersøgelse har HRG foretaget analyse af de skandinaviske hovedstæder. København var dyreste hovedstad med en gennemsnitspris på 1.500 kr. en nedgang på 5,7 pct. fra 2012. Oslo ligger som nummer to med en svag stigning i gennemsnitsprisen til 1.400 kr., mens Stockholm oplevede en nedgang på 3,4 pct. til en gennemsnitspris på under 1.400 kr.