MSC satser hårdt på Sydamerika

MSC_Lirica_KielCRUISE: Det kan godt undre, at flere af de store krydstogtrederier har været så længe om for alvor at satse på Brasilien og Sydamerika i det hele taget.  Nu går MSC i spidsen i et VM fodbold år.

MSC benyttede sig af interessen for Brasilien til forleden at afvikle et pressemøde og fortælle lidt om fremtiden for selskabets skibe. Dem er der kommer mange af de seneste år, men det ældste sejler fortsat, nemlig MSC Lirica som efterhånden har kendt bedre dage.

Det sejler i Brasilien, men skal på værft for at blive udvidet – forlænger på midten, så der kan være 400 passagerer (200 kahytter) mere om bord. Forhåbentlig bliver der også skabt mere plads til sammenlagt omkring 2.500 passagerer uden for kahytterne efter ombygningen.

MSC Lirica var MSC`s første krydstogtskib, da containerrederiet (det næststørste i verden efter Maersk) i 2003 begyndte at sejle krydstogter. Skibet lå de første somre i København og sejlede til Baltikum.

På pressemødet oplyste rederiet, at Lirica vil være tilbage i driften i Brasilien i sæsonen 2014-2015. Det samme er i Sydamerika er skibene Preziosa, Poesia og Magnifica.

En klar satsning, som synes oplagt til næste år med foldbold VM og voldsom interesse for området, mens andre sender flåden til Asien og Australien.

Her nøjes MSC med Orchestra, som i går satte kursen den vej.