Det Europæiske Hansemuseum i Lübeck har i denne tid en udstilling med udstillingsgenstande bygget af LEGO-klodser, blandt andet et tre meter langt middelalderskib fra hansetiden bygget af over 180.000 LEGO klodser. Pressefoto: Rainer Jensen.

Museum har succes med udstilling af LEGO-klodser

Det Europæiske Hansemuseum i Lübeck viser i denne tid en ny version af hansetiden, bygget af LEGO-klodser. Billetterne til udstillingen, der også henvender sig til børn, skal købes online.

Den unikke LEGO-udstilling på Det Europæiske Hansemuseum i Lübeck har allerede haft besøg af over 7.500 gæster. Er man ikke lige i Lübeck og omegn, har museet via sin hjemmeside en online 3D-tur.

Titlen på udstillingen er ”Hanse Steinreich – en LEGO rejse gennem tiden.” Den åbnede på museet tidligere i år og gør de besøgende, børn som voksne, klogere på hansetiden og Hanseforbundets rolle i europæisk historie, fortalt i børnehøjde.

”Vi glæder os over den overvældende interesse for udstillingen. Hanseforbundet er en vigtig del af europæisk historie. Derfor er det endnu vigtigere, at historien også kan fortælles på en familievenlig måde. Det er i den grad lykkedes med hjælp fra omkring en halv million LEGO-klodser,” siger Felicia Sternfeld, administrerende direktør hos Det Europæiske Hansemuseum, i en pressemeddelelse.

Udstillingen henvender sig især til børnefamilier og er derfor ikke for teksttung, men fyldt med visuelle elementer og detaljer. LEGO-klodserne tager besøgende gennem historiske begivenheder og farverige versioner af forskellige århundreder.

Skibsmodel af 180.000 LEGO-klodser
Udover en tre meter lange kogge – et middelalderskib fra hansetiden bygget af over 180.000 LEGO-klodser – viser udstillingen et tværsnit af et købmandshus, som giver indblik i fortidens hverdag. Udstillingen byder også på en rekonstruktion af Stalhof, den vigtigste handelsbase for Hanseforbundet i London i det 15. århundrede.

”Der er lagt vægt på den historiske nøjagtighed krydret med små detaljer, som er skabt med et glimt i øjet. Eksempelvis i modellen af Stalhof i London, hvor en lille LEGO-mand gemmer sig mellem nogle tønder, så han kan spise en pølse i fred,” siger Felicia Sternfeld.

Hanseforbundet var en sammenslutning af nordeuropæiske byer og middelalderens vigtigste og mest magtfulde handelsnetværk. Med sin position i Østersøregionen udviklede Lübeck sig hurtigt til en vigtig handelspartner og en af de vigtigste byer i denne alliance, hvorfor Lübeck i dag er kendt som tidligere hansestad, oplyses det.

Relaterede artikler:

Halvt så mange danske overnatninger i Tyskland

Tyskland gør klar til årets mange julemarkeder

Tidligere industriområde er blevet tysk ferieparadis