Myndigheder frygter en mio. droner som julegaver

droneFLYSIKKERHED: De amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, forudser, at der den kommende jul vil blive foræret op mod en million droner som julegaver. Skrækscenariet er, at en skønne dag rammer en af disse droner f.eks. et startende eller landende passagerfly.

“Vi frygter, at der til jul i år vil være omkring en million droner under eller tæt på juletræerne i USA,” sagde vicedirektør Rich Swayze fra Federal Aviation Administration i en tale forleden ved konference hos Airlines for America (A4A). A4A repræsenterer bl.a. USA’s passagerflyselskaber.

“Vi arbejder hele tiden på at informere borgerne om faren ved at bruge droner tæt på f.eks. lufthavne,” sagde vicedirektøren og tilføjede, at man bl.a. informerer salgspersonale i store supermarkedskæder som Walmart om korrekt brug af droner.

Alene Walmart, USA’s største supermarkedskæde, har 19 forskellige dronemodeller til salg – til priser fra blot 20 dollars og op til 275 dollars.

På konferencen i Washington D.C., sagde koncernchef for Hawaiian Airlines, Mark Dunkerley: ”Flyselskaberne frygter, at det legetøj, en drone er for mange, en dag vil ende med tårer. Det er ikke kun omkring lufthavne, at droner er en fare for flypassagerer og besætninger. Der er mange andre områder, hvor droner også kan være til fare.”