Når småligheden tager over

3

forretningsrejsende brussels airlines business class kabineTIRSDAGSKLUMME: Man skal helst lide en lille smule, når man har nået en højere stilling i et statsselskab. Ellers er der altid en eller anden journalist, som kan hæve misundelseskortet.

Af Ejvind Olesen

Det er snart nogen tid siden, at Metroxpres kørte en større sag om rejseaktiviteten i Visit Denmark. Det lød også voldsomt, men daværende formand i organisationen frikendte sin adm. direktør for at have rejst for meget, især på business class og boet på få dyre hoteller. Vel, det kunne man vel forvente.

Men senere for nogle uger siden kunne samme avis offentliggøre en barnepigeregel fra bestyrelsen med tidligere eller nuværende formand (begge fornuftige folk).

”Bestyrelsen indskærper, at når det vurderes at være nødvendigt at afvige fra retningslinjer, skal dette dokumenteres og godkendes. Bestyrelsen har bedt om, at Visit Denmarks rejsepolitik først i 2016 bliver opdateret.”’

Det er et krav om begrundelse – i et knudret sprog – hvis der skal rejses på businessclass i fremtiden.

DF har ifølge avisen krævet en redegørelse fra erhvervsminister Troels Lund Poulsen under hvem turismen hører.

”Det virker som om, direktøren har betegnet det her som et tag selv bord,” siger Hans Kristian Skibby (DF) , og for at det ikke skal være løgn også vil have Rigsrevisionen til at revidere Visit Denmarks regnskab.

Mage til barnepigementalitet skal man lede længe efter. Det er vel voksne mennesker, man har sat i betroede stillinger, og de skal vel ikke stå med hatten i hånden for at spørge om de må rejse til New York, eller længere, på business class, ligesom direktører på samme niveau i private selskaber.

Jeg husker endnu, da jeg for mange år siden fløj med SAS til Nairobi (på business class,) omgivet af afrikanske politikere fra Uganda, som havde været i København for at søge om tilskud fra U-landshjælpen til opstart af en turistorganisation. De søgte faktisk senere om en dansk turistchef, lønnet af Danida- penge

Bagest i flyet – en DC8, og den var lang skal jeg hilse og sige – sad medlemmer af det Folketingsudvalg, som skulle ned og se på forholdene og eventuelt bevilge dem pengene.

De blev faktisk tilbudt at blive upgraded af SAS – men de turde ikke af frygt for at blive hængt ud i Ekstra Bladet

Hvor ynkeligt, dengang og nu.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Når småligheden tager over"

Notify of
avatar
michael

den viser bare mere den smule mere respekt politikerne havde for folk den gang , i forhold til nu!!
og hvorfor gå ind i en politisk debat, når det som i “skal” skrive om er luftfart !?

Mikael
Mikael

Kunne det mon hænge sammen med at 80% af alle danske journalister stemmer til den side, hvor man altid har ondt i gluteus maximus, når andre får en lille fordel, man ikke selv har?

Martin Søndergaard
Martin Søndergaard

Muligt der er et gran af sandhed i denne artikel, men hold nu op hvor er branchen dog bare indspist når Ejvind Olsen lige har brug for at rygklappe sine venner i branchen – og tilmed gøre det så åbenlyst ved at kalde dem fornuftige folk (muligt de er det).
“Se hvor jeg støtter jer i min klumme, så kan vi være gode venner og have fælles front mod dem der tør stille spørgsmålstegn ved jer”.
En klumme er naturligvis subjektiv og et udtryk for skribentens egne holdninger – men hold dig nu til aktuelle temaer frem for selvpromovering.

wpDiscuz