Narkotika fund for syv mio. kr. på krydstogtskib fra Royal Caribbean

1024px-Splendour_of_the_Seas_(Split,_HR,_2011-07-14)CRUISE: Politiet i Buenos Aires har anholdt to ansatte på Splendour of the Seas i forsøg på at skjule narkotika til turen mod Europa. Ved nærmere efterforskning på skibet fandtes yderligere 15,8 kilo.

Der er gang i narkotikasmugling på krydstogtskibe i Caribien og på verdenshavene i denne vinter. Indtil nu i år er ansatte fra forskellige skibe, fra flere forskellige rederier blevet anholdt i forsøg på at smugle 43 kilo kokain.

Senest i den forløbne uge, da to besætningsmedlemmer på Splendour of the Seas under ophold i Buenos Aires blev anholdt for at smugle kokain med på turen til Europa. Noget havde de fastspændt på kroppen, noget andet i rygsække.

Det argentinske narkotikapoliti krævede herefter hele skibet undersøgt med narkohunde og inspektører, og det gav et godt udbytte. I alt 15,8 kilo til en værdi af ca. 7,5 mio. kr. Yderligere en kroatisk og en chilensk ansat blev arresteret.

Royal Caribbean bistod i undersøgelsen, og oplyste bagefter, at narkotika blandt personalet heldigvis er en sjældenhed. Merco Press tilføjer, at det ifølge avisen ofte er tilfældet på krydstogtskibene, især i Caribien.