Nedskæringer mødt med strejke

Det nationale italienske flyselskab Alitalia er ramt af en 24-timers strejke efter at flyselskabet har fremlagt et forslag om at sænke lønningerne og opsige 2.000.

Flyselskabet skal gennemføre store besparelser for fortsat at kunne være på markedet. 60% af afgangene er aflyst i dag.

Strejken er fagforeningernes svar på arbejdsgiverens krav om at opsige 2.000 personer og sænke lønningerne med mellem 20 og 30% for at redde det kriseramte Alitalia.

”Det er at betragte som en trussel snarere end et forhandlingsoplæg”, siger en af fagforeningslederne Nino Cortorillo fra det italienske transportarbejderforbund (Filt Cgil).

Store forandringer er i vente for flyselskabet, som for 49% ejes at mellemøstlige Ethiad Airlines, mens et italiensk bankkonsortium har majoriteten af aktierne.

For at overleve skal Alitalia gennemføre nedskæringer på en milliard Euro årligt, lyder det fra nyhedsbureauet AP.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.