Danmarks største Radisson-hotel er Scandinavia i København.

Hotelkæde vil bruge milliardbeløb på navneændring

Den store internationale hotelkæde Carlson Rezidor Hotel Group skal fremover markedsføres under nyt navn. Kæden har otte varemærker og store vækstplaner.

Fra 5. marts skifter Carlson Rezidor Hotel Group officielt navn til Radisson Hotel Group (RHG). Skiftet sker blandt andet fordi Radisson, et af kædens varemærker, på verdensplan er mere kendt og indarbejdet. Det er ønsket, at Radisson Hotel Group indenfor de kommende fem år skal blive et af verdens tre bedst kendte hotelvaremærker; det vil blandt ske i konkurrence med store hotelkoncerner som Hilton og Marriott.

I forbindelse med navneskiftet indleder hotelgruppen også en længevarende kampagne, der skal tydeliggøre de primære varemærker i hotelbranchen. Nogle af navneændringerne er allerede i gang, for eksempel har et af varemærkerne officielt skiftet navn fra Country Inn & Suites by Carlson til Country Inn & Suites by Radisson.

Radisson Hotel Groups varemærker bliver Radisson Collection som flagskibet i toppen fulgt af Radisson Blu; Park Plaza; Radisson; Park Inn by Radisson; Radisson Red; Country Inn & Suites by Radisson og økonomimuligheden Prizeotel.

Kæden forventer over de kommende år at bruge mere end 200 millioner dollars, over 1,2 milliarder kroner, på at promovere navneændringen samt tydeliggøre kædens varemærker og hvad de står for.

Selve Carlson Hotels, der har hovedkvarter i Minnesota i USA, blev for et par år siden købt af den kinesiske investeringsgigant HNA Group, som blandt meget andet også er medejer af Rezidor Hotel Group, der er registreret som hjemhørende i Sverige. Siden kinesiske HNA købte sig ind i Carlson Hotels har hotelkæden tre gange skiftet koncernchef.

Over 50.000 flere hotelværelser
Radisson Hotel Group vil samlet have tæt på 1.200 hoteller verden over. Kædens hoteller har i dag omkring 188.000 værelser – målet menes at blive 255.000 værelser på et øget antal hoteller i 2022.

Rezidor-navnet har i dag primært fokus på hoteldrift i Europa, Mellemøsten og Afrika, mens Carlson Hotels primært er i Nordamerika og Asien.

Relaterede artikler:

Kina køber stor USA-hotelkæde

Bruxelles fik verdens første Radisson Red-hotel

Flere hoteller på vej blandt Danmarks største

 

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Der er 8.500 nye hotelværelser på vej i København. ”Vi frygter udfordringer, hvis hotellernes belægningsprocent ikke stiger - samt mangel på arbejdskraft,” siger Dansk Erhverv, der spår om 8.000 nye arbejdspladser.

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotel-concierger runder 100 medlemmer

Foreningen De Gyldne Nøgler for concierger på foreløbig 45 danske hoteller har nu over 100 medlemmer – for første gang også to i Jylland, endda fra samme hotel.

Hotelkæde klar med ny salgsdirektør

Karina Lauritzen er ny salgsdirektør i Danmark for norske Nordic Choice Hotels, der er på vej med luksushotel i det centrale København og stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Hotelkæde har aircondition i alle nye hoteller

Der er ingen officielle tal om, hvor mange af Københavns cirka 21.000 hotelværelser der har aircondition. Men hovedstadens største hotelkæde har det på alle sine nyeste hoteller – også de 2-stjernede.