Danmarks største Radisson-hotel er Scandinavia i København.

Hotelkæde vil bruge milliardbeløb på navneændring

Den store internationale hotelkæde Carlson Rezidor Hotel Group skal fremover markedsføres under nyt navn. Kæden har otte varemærker og store vækstplaner.

Fra 5. marts skifter Carlson Rezidor Hotel Group officielt navn til Radisson Hotel Group (RHG). Skiftet sker blandt andet fordi Radisson, et af kædens varemærker, på verdensplan er mere kendt og indarbejdet. Det er ønsket, at Radisson Hotel Group indenfor de kommende fem år skal blive et af verdens tre bedst kendte hotelvaremærker; det vil blandt ske i konkurrence med store hotelkoncerner som Hilton og Marriott.

I forbindelse med navneskiftet indleder hotelgruppen også en længevarende kampagne, der skal tydeliggøre de primære varemærker i hotelbranchen. Nogle af navneændringerne er allerede i gang, for eksempel har et af varemærkerne officielt skiftet navn fra Country Inn & Suites by Carlson til Country Inn & Suites by Radisson.

Radisson Hotel Groups varemærker bliver Radisson Collection som flagskibet i toppen fulgt af Radisson Blu; Park Plaza; Radisson; Park Inn by Radisson; Radisson Red; Country Inn & Suites by Radisson og økonomimuligheden Prizeotel.

Kæden forventer over de kommende år at bruge mere end 200 millioner dollars, over 1,2 milliarder kroner, på at promovere navneændringen samt tydeliggøre kædens varemærker og hvad de står for.

Selve Carlson Hotels, der har hovedkvarter i Minnesota i USA, blev for et par år siden købt af den kinesiske investeringsgigant HNA Group, som blandt meget andet også er medejer af Rezidor Hotel Group, der er registreret som hjemhørende i Sverige. Siden kinesiske HNA købte sig ind i Carlson Hotels har hotelkæden tre gange skiftet koncernchef.

Over 50.000 flere hotelværelser
Radisson Hotel Group vil samlet have tæt på 1.200 hoteller verden over. Kædens hoteller har i dag omkring 188.000 værelser – målet menes at blive 255.000 værelser på et øget antal hoteller i 2022.

Rezidor-navnet har i dag primært fokus på hoteldrift i Europa, Mellemøsten og Afrika, mens Carlson Hotels primært er i Nordamerika og Asien.

Relaterede artikler:

Kina køber stor USA-hotelkæde

Bruxelles fik verdens første Radisson Red-hotel

Flere hoteller på vej blandt Danmarks største

 

x

Læs Også

Historisk hotel konkurs – men renoveres og genåbner

For få uger siden blev det smukke Jørgensens Hotel i Horsens begæret konkurs. Nu vil ejeren renovere den slidte bygning og genåbne hotellet. Til gengæld lukket et andet hotel i byen.

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Den danske hotel- og konferencekoncern kan ikke blive enig med ejeren af hotelbygningen om en ny lejeaftale. Sønderborg får i år sit hidtil største hotel.

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

Samlet har de 10 største danske hoteller uden for København 2.753 værelser. Alene i Aarhus er der mindst fem nye hoteller på vej.

Kendt københavnsk hotel istandsat

De nye ejere af Hotel Østerport har renoveret hotellet og er blandt andet klar med en Handy Smartphone, der giver gæsterne ubegrænset brug af data og telefoni.

Stort Aarhus-hotel bliver endnu større

Mens hotellet i dag har 240 værelser vil ejeren af bygningen opføre nabohotel med yderligere 198 værelser.

Aarhus får flere nye hoteller

Med nyheden fra Comwell om udvidelsen af kædens eksisterende hotel i Aarhus fortsætter væksten af nye hoteller i Aarhus.