Nordlys over Frue Plads i København

Aurora borealis. Foto: Fredrik Broman.

Aurora borealis. Foto: Fredrik Broman.

Torsdag er der mulighed for at opleve nordlys, samisk kultur, fire tons krystalklar is og svensk kagebord som en smagsprøve på den svenske by Umeå – Europas Kulturhovedstad 2014.

Det er samtidig startskud til en længere turné til syv europæiske storbyer, som vil give forbipasserende smag for den storslåede natur og den unikke samiske kultur i Umeå.

”Næsten alle danskere har været i Sverige, men det er de færreste, der har været i Umeå og oplevet den enestående natur og kultur. Derfor inviteres alle til at opleve nordlys, samisk kultur og den helt særlige krystalklare is, der bruges til at opbygge det verdenskendte Icehotel. En is-skulptør vil i løbet af dagen forvandle en tonstung isblok, mens besøgende bydes på svensk fika (kage og kaffe),” siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Frue Plads i København lægger brosten til et spektakulært, gennemsigtigt udstillingsrum inspireret af is, lejrbål og en traditionel kåta, den samiske udgave af en tipi, og allerede fra midnat aftenen før vil det spektakulære lysshow Northern Lights oplyse pladsen.