Der er stort set lukket for indrejse til Norge ligesom de norske rejsevejledninger igen er blevet forlænget. Arkivfoto fra Visit Norway: Johan Wildhagen.

Norge forlænger rejsevejledninger til 15. maj

Mens det danske udenrigsministerium har rykket sine rejsevejledninger til 20. april, har Norge lagt en måned på til 15. maj. Der er nu krav om selvbetalt karantænehotel ved indrejse til Norge.

De norske rejsevejledninger, der i Norges kaldes UD’s (Utenriksdepartementet) globale reiseråd, er blevet forlænget til 15. maj; i forvejen var de sat til at gælde til 15. april.

Dermed fraråder Utenriksdepartementet i Norge alle rejser som ikke er strengt nødvendige til alle lande frem til 15. maj, skriver norske UD i en pressemeddelelse.

”Dette er fortsat ikke tiden til at rejse. Regeringen forlænger de globale rejseråd til 15. maj, og de kan blive forlænget til efter 15. maj,” siger den norske udenrigsminister, Ine Eriksen Søreide, i pressemeddelelsen og fortsætter:

”I dagens smittesituation er det ikke forsvarligt med lettelser eller at afskaffe de globale rejseråd. Hvor lang tid, rejserådene vil blive forlænget til, er det for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt, men vi opfordrer til, at man ikke planlægger at begynde at rejse som normalt under foråret og forsommeren.”

Krav om karantænehotel – for egen regning
I pressemeddelelsen skriver norske UD, at den globale smittesituation, nye udbrud af mutationer, kapaciteten i andre landes sundhedsvæsener samt andre landes rejserestriktioner, er faktorer der ligger til grund for forlængelsen af de norske rejsevejledninger.

Modsat Udenrigsministeriet i København, offentliggør norske UD en ugentlig status for lande med tilstrækkelig lav smittespredning, der kan rejses til indenfor EØS/Schengen-området. Det eneste europæiske land er lige nu Island samt nogle finske regioner.

dette link til norske UD er der blandt andet links til det gældende Europa-kort.

Norske UD skriver også i sin pressemeddelelse, at UD’s rejseråd er råd, ikke et forbud, men hvis man rejser i strid med UD’s rejseråd kan det få konsekvenser for den rejsendes rejseforsikring, hedder det.

UD skriver også, at Norge nu kræver obligatorisk brug af karantænehotel ved ankomst til Norge. ”Nu skal alle som rejser på en unødvendig fritidsrejse på karantænehotel og selv betale for det, selv om de har egen bolig, hvor de hidtil har kunnet gennemføre karantænen,” hedder det.

Relaterede artikler:

Danske rejserestriktioner forlænget til 20. april

Rejsebureauer savner stadig klarhed om genåbning

Norge på vej med mange nye turistattraktioner