Danskerne kan igen rejse til Norge, her er det sommer i Oslo med Munch-museet i baggrunden. Foto for VisitNorway: Guttorm Stilen Johansen.

Norge genåbner for danske turister

Udenrigsministeriet opdaterede tirsdag eftermiddag rejsevejledningen for Norge. Nu kan alle danskere komme ind – dog ikke fra Region Hovedstaden medmindre de er færdigvaccineret.

Norge har foretaget en lempelse af indrejserestriktionerne. Det medfører, at rejsende fra regionerne Midtjylland, Nordjylland, Sjælland og Syddanmark nu kan rejse til Norge.

Sikkerhedsniveauet i rejsevejledningen for Norge sænkes til grøn for disse rejsende i rejsevejledningen for Norge, oplyser Udenrigsministeriet og fortsætter:

”Der er fortsat indrejseforbud for rejsende fra Region Hovedstaden. Indrejseforbuddet omfatter også rejser ved transit i Region Hovedstaden for eksempel tog via København eller fly via Københavns Lufthavn. Færdigvaccinerede og tidligere smittede (inden for de seneste seks måneder) er dog undtaget indrejseforbuddet for rejsende fra Region Hovedstaden.”

Alle rejsende testes ved ankomst til Norge
Selv om færdigvaccinerede eller tidligere coronasmittede danske turister med bopæl i Region Hovedstaden nu kan komme ind i Norge, fastholder Udenrigsministeriet at Norge forbliver skraveret orange for rejsende fra Region Hovedstaden.

Ved indrejse til Norge skal danske turister udfylde en indrejseformular og kunne dokumentere vaccine/tidligere smitte/test samt hvilken region i Danmark, man rejser fra, skriver UM.

Ligeledes vil alle rejsende blive testet ved ankomst til Norge, skriver Udenrigsministeriet og henviser til den danske ambassade i Norge for flere informationer.

Både DFDS og Fjord Line har indenfor de seneste dage genoptaget deres sejladser mellem henholdsvis København og Oslo samt, for Fjord Lines vedkommende, på rederiets tre danske ruter fra Hirtshals til Stavanger og Bergen, til Langesund og til Kristiansand. Også rederiets rute mellem Norge og Sverige, Sandefjord til Strömstad, er genoptaget.

Stadig lukket til Finland, Irland, Island og Storbritannien
Da Udenrigsministeriet i fredags kom med sin ugentlige opdatering af de danske rejsevejledninger var Norge stadig på listen over EU- Schengenlande som ministeriet fortsat frarådede alle ikke-nødvendige rejser til på grund af betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, selvom landene opfylder kriterierne for lave smittetal.

For sådanne lande anvendes nu en ny angivelse i Udenrigsministeriets rejsekort – skraveret orange. Det gælder uanset landenes smitteniveau.

Skraveret orange betyder, at Udenrigsministeriet trods begrænset risiko for smitte fraråder alle ikke-nødvendige rejser på grund af landets betydelige indrejserestriktioner, som gør det vanskeligt eller umuligt at gennemføre en ferie som almindelig dansk turist.

Inden for EU/Schengenområdet gælder dette fortsat for Finland, Irland og Island. Hertil kommer Storbritannien, der hverken er medlem af EU eller med i Schengen-samarbejdet.

Relaterede artikler:

Nye rejsevejledninger: Flere lande skifter farve

Danskere har stadig indrejserestriktioner i udlandet

Disse 15 lande topper danske turisters ønskeliste