Norge rammes af security-strejke

Strejken blandt sikkerhedskontrollører, der er organiseret i Norsk Arbeidsmandsforbund får konsekvenser for afviklingen af flytrafikken ved nogle af Avinors lufthavne fra lørdag morgen kl. 06:00. I den kommende weekend vil konsekvenserne af strejken ikke være betydelig, men det vil ske når rushtrafikken starter mandag.

Rejsende opfordres til at holde sig orienteret gennem sine flyselskaber, fortrinsvis på netsiderne. Både kontrol af personer og bagage vil blive berørt. Der bliver køer i sikkerhedskontrollen i de berørte lufthavne – og nogle må lukke helt.

I første omgang er alle organiserede sikkerhedskontrollører ansat i Transport Aviation Security AS udtaget til strejke ved Haugesund lufthavn/Karmøy, Førde lufthavn/Bringeland, Molde lufthavn/Årø, Stokmarknes lufthavn/Skagen og Hammerfest lufthavn. Desuden er 59 af i alt 670 ansatte i G4S Aviation Security AS på Oslo lufthavn, Gardermoen udtaget.

Norsk Arbeidsmandsforbund har varslet optrapning fra tirsdag 15. juni kl. 06:00 som vil omfatte Kristiansand lufthavn/Kjevik, Ørsta/Volda lufthamn/Hovden, Kristiansund lufthavn/Kvernberget, Harstad/Narvik lufthavn/Evenes, Lakselv lufthavn/Banak og Stavanger lufthavn/Sola og yderligere på Gardermoen.

Trafikken ved Oslo bliver kun i begrænset grad berørt af strejken i første fase, og trafikken vil gå som normalt. På grund af reduceret bemanding kan der til tider opstå længere køer i sikkerhedskontrollen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.