Norge vil sortliste fordrukne chartergæster

charterEt stigende antal chartergæster giver norske rejsearrangører så store problemer med druk og voldelig adfærd, at branchen nu ønsker mulighed for at registrere dem på en sortliste.

”Det er trusler og vold mod rejseledere og hotelansatte. Det er vilde drukfester, skrig og skrål, nat efter nat efter nat trods advarsler. Det er højlydte skænderier som kulminerer i vold. Det er truende og voldelig adfærd ombord på fly både til og fra rejsemålet”, skriver Rolf Forsdahl, direktør for rejsebranchen i erhvervsorganisation Virke.

I et blogindlæg beskriver han den lille hårde kerne, der er ubehagelige over for guider, medrejsende og tilmed egne børn, fortæller epn.dk.

”Der er små børn, som må passes af medrejsende eller rejsearrangørens personale, fordi de voksne drikker sig fulde. De voksne vender hjem med tømmermænd, blå mærker og tom tegnebog, børnene vender hjem med traumer og ar på sjælen”, skriver han.

Ifølge Rolf Forsdahl er de typisk stamgæster, men fordi rejserne bestilles på nettet, har selskaberne ingen mulighed for at sortere dem fra. Derfor ønsker han en mulighed for at registrere gæster, der tidligere har lavet ballade.

Hos Star Tour i Danmark siger salgsdirektør Stig Elling at han godt kan genkende problemet: ”Men det drejer sig måske om to håndfulde sager om året. Danskerne er generelt fornuftige og rolige, og vi tager på ferie for at have det rart og er vellidte på feriemålene”. Han ønsker ikke nogen sortliste.

Scanway/Tyrkiet Eksperten kender også problemet: ”Vi har over 100.000 gæster om året, så selvfølgelig er der nogen, der ikke opfører sig pænt, ligesom der er nogen, der ikke opfører sig ordentligt, når de er hjemme. Men det er meget få”, siger produktchef, Iben T. Winther og afviser blankt en sortliste.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.