Norwegian Getaway sejler i sommeren 2023 blandt andet krydstogter med start og slut i Københavns Havn til Østersøen. Her er skibet under et tidsligere besøg i Stockholms skærgård, pressefoto for NCL: Maria Monasterios.

Norwegian Cruise Line søsætter ruteplaner for 2023

Krydstogtkoncernen har allerede nu sat sine krydstogter i sommeren 2023 til salg, herunder ruter ud af København. Det er første gang, at NCL kommer med programmet så lang tid i forvejen.

Coronavaccinerne er på vej, så i 2023 må coronakrisen da være i kølvandet for også krydstogtbranchen. Det er formentlig en af årsagerne til, at Norwegian Cruise Line, største enhed i Norwegian Cruise Line Holdings, allerede nu har åbnet for salg af krydstogter til sommeren 2023.

Norwegian Cruise Line Holdings har krydstogtrederierne Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises. I alt har de tre brands i denne tid 28 krydstogtskibe, her af 17 hos selve Norwegian, med samlet plads til næsten 60.000 passagerer. Ydermere tilgår yderligere ni skibe koncernen frem mod 2027.

Om søsætningen af 2023-programmet allerede nu, siger Kevin Bubolz, dirketør for NCL Europe, i en pressemeddelelse fra Norwegians nordiske agent, det danske GSA-bureau Atlantic Link:

”Nu er det tid til at bryde løs af det greb, 2020 har haft om os, drømme stort og planlægge den krydstogtrejse, vi alle har ventet på. Vi glæder os til at komme tilbage til havet, men indtil det er muligt, glæder det os at kunne bistå vores gæster med inspiration, underholdning og aktiviteter bag scenen med lanceringen af ”Embark – The Series.”

Embark er en ny dokumentarserie fra NCL, der skal inspirere til krydstogter med rederiet og som kan ses via hjemmesiden: nclembark.com

Krydstogter fra Københavns Havn
Skibet Norwegian Getaway sejler i 2023 en række nordeuropæiske krydstogter mellem 8. maj og 17. oktober, som blandt andet inkluderer en ni dages rundtur i Østersøen fra København med en overnatning i St. Petersborg, hvor skibet er i havn i 36 timer. Ruteplanen inkluderer også anløb i tyske Warnemünde, den estiske hovedstad Tallinn samt Stockholm og Helsinki.

Generelt, oplyser NCL, er der med Norwegians ruteplaner for sommeren 2023 endnu flere muligheder for krydstogtrejsende. Fra øhop i Caribien, gletsjere i Alaska til europæiske seværdigheder. De nye ruteplaner byder på rederiets første besøg i Nessebar i Bulgarien via Norwegian Jades sejladser i Middelhavet og Sortehavet. Norwegian Bliss har debut når hun sejler en syv dages rundtur til Bermuda fra New York City, mens Norwegian Jade besøger Bodrum i Tyrkiet og Paros i Grækenland i forbindelse med en syv dages rundtur fra Athen (Piræus).

Skibene Norwegian Breakaway, Norwegian Epic, Norwegian Gem og Norwegian Jade sejler i 2023 i Middelhavet på en række krydstogter på mellem fem og 11 dage fra maj til oktober.

Også sejladser i Caribien og til Alaska
NCL har i 2023 naturligvis også fokus på Caribien med en lang række sejladser ud af amerikanske havne, navnlig Florida og New York. Destinationerne i Caribien er blandt andet Bahamas, Bermuda, Den Dominikanske Republik, St. Thomas på U.S. Virgin Islands, Cayman Island, Honduras og Mexico.

Fra New York har NCL i efteråret 2023 også krydstogter til New England-staterne og Canada.

Relaterede artikler:

Coronakrisen koster krydstogtselskaber milliarder

Små krydstogtskibe forventes at kunne sejle først

Krydstogtrederier klar med tiltag til genstart