Acamp vil samarbejde med blandt andet landmænd og grundejere med nok plads til at udleje dele af deres grund til campister. PR-foto.

Svensk turismeaktør vil ind på det danske marked

Svenske Acamp vil være Nordeuropas største platform til formidling af campingoplevelser. Nu åbner Acamp i Danmark, blandt andet for at gøre landmænd til campingværter.

Den svenske online-platform Acamp retter nu fokus mod Danmark. Konceptet er, det skal være let for lokale værter og campister at nå hinanden.

Acamp åbnede i Sverige i 2020, stiftet af Öjje Holt og kompagnon Paul Berggren. Öjje Holt elsker naturoplevelser og at bevæge sig gennem Sverige i en autocamper. Til gengæld er han mindre begejstret for store campingpladser med larm, affald og mange mennesker.

Derfor etablerede han og Paul Berggren sammen Acamp, der ifølge en pressemeddelelse gør det muligt at booke campingophold hos mindre værter, som typisk aldrig tidligere har udlejet deres grund til campister.

Acamp retter sig imod blandt andet landmænd og grundejere med nok plads til at udleje dele af deres grund til campister. I Sverige er der ligeledes havneområder, marinaer, golfklubber og mindre campingpladser blandt værterne. Meningen er at gøre det muligt at booke både ophold og unikke lokale oplevelser hjemmefra.

Dedikeret og frustreret campist
”Jeg er både en dedikeret og frustreret campist, som elsker livet i min autocamper, men som længe har ledt efter alternativer til de store campingpladser. Danmark er et fantastisk smukt land, og her findes masser af små oaser, som vil være perfekte feriesteder for naturelskere. Det handler kun om at finde dem.

Derfor er tanken også at digitalisere campingmarkedet, som i dag er meget analogt. Nu samler vi det hele og gør det nemt at søge, finde og booke de naturskønne campingoplevelser,” siger Öjje Holt.

Acamp har i Sverige foreløbig over 100.000 aktive brugere. Det skyldes ikke mindst, at Acamp sidste måned købte den svenske app Ställpatser, der ifølge Acamp er Nordens største online fællesskab for campister.

”Vi kan mærke en enorm efterspørgsel på trygge og sikre ferieoplevelser tæt på eget nærområde. Det er formentlig den vej, det går i en urolig verden. Derudover tror vi, at efterspørgslen på klimavenlige rejser i pagt med naturen vil fortsætte med at stige,” siger Öjje Holt.

Entreen i Danmark sker i samarbejde med den private non-profit-organisation Hold Danmark Rent. Samarbejdet mellem Acamp og Hold Danmark Rent skal skabe et netværk af værter og virksomheder, som ønsker at medvirke til at holde den danske natur ren.

Relaterede artikler:

Danmarks første bookingportal for campingpladser

“Vores ejer køber gerne flere store campingpladser”

Ny autocamperpark øger turisters overnatningstilbud

Mediegigant investerer i ny dansk bookingplatform