Ny forsinkelse truer Banedanmarks signalprojekt

”Den politiske tålmodighed med Banedanmark er ved at være brugt op”, siger Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, efter forligskredsen torsdag blev orienteret om nye problemer med det nye signalsystem.

”Nogle af de områder, der var forsinkelse på sidste gang, har man fået lidt kontrol med. Men nu er der så opstået noget nyt. Det er selvfølgelig dybt utilfredsstillende. Vi har sendt det meget klare signal til ministeren og Banedanmark, at vi ikke vil acceptere flere forsinkelser”.

I januar konstaterede Statsrevisorerne, at projektet bliver op mod tre år forsinket og 4,4 milliarder kroner dyrere end ventet og nu kan der altså være mere af den art på vej, oplyser Rasmus Prehn. Der er hyret et eksternt revisionsfirma til at kigge på sagen, og om en måneds tid får politikerne et nærmere billede af problemernes omfang.

”Jeg fornemmer, at der er bred enighed i forligskredsen om, at det ikke kan blive ved med at gå på den her måde. Det må have konsekvenser for Banedanmark”.

Meningen med det nye signalsystem er, at det skal give hurtigere tog og færre fejl.Projektet går ud på at flytte signalerne ind på en skærm i lokomotivførerens førerrum og skal nedbringe forsinkelser forårsaget af signalfejl med 80%, skriver Ritzau.