De nordiske lande er på mange områder i samme båd. Hjemmesiden TheNordics.com skal styrke kendskabet til Norden som en fælles region. Arkivfoto fra Wonderful Copenhagen.

Ny kampagne skal promovere Norden

Nordisk Ministerråd har søsat ny hjemmeside med profilering af de nordiske lande. Kampagnen fremhæver fælles nordiske værdier og skal øge kendskabet til de nordiske lande ude i verden.

Hjemmesiden, TheNordics.com, er ny kampagne til destinationsprofilering –  med information om fælles værdier i de nordiske lande. Den nye digitale platform byder på fortællinger, videoklip og fotos – bag kampagnen står Nordisk Ministerråd, der udover Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island også har deltagelse af Færøerne, Grønland og de finske Ålandsøer.

Initiativet til kampagnen har baggrund i et ønske om et øge Nordens synlighed som en samlet region. Kampagnen understreger fem fælles nordiske værdier: tillid, åbenhed, miljøfokus, innovation og ligestilling, heddet det fra Nordisk Ministerråds sekretariat.

”De nordiske lande deler visse værdier præget af ligestilling og åbenhed,” siger den svenske udenrigsminister Margot Wallström, der i denne tid er formand for Nordisk Ministerråd.

Norden er verdens 11. største økonomi
TheNordics præsenterer blandt andet en række overordnede fakta om de nordiske lande. Disse er for eksempel, at de nordiske lande ofte taler med én fælles stemme, at korruption er næsten ikke-eksisterende, at højere uddannelser er gratis, at der er meget stor pressefrihed, at man i Norden betaler sin skat med glæde og at de 27 millioner indbyggere i Norden samlet er del af verdens 11. største økonomi.

Det nye nordiske profileringsprojektet understøttes af kampagnen Traces of North, der også ligger på thenordics.com med i alt 40 nordiske fortællinger fra alle dele af verden som bevis på den nordiske påvirkning verden over. Disse nordiske påvirkninger ude i verden kommer fra blandt andet Bolivia, Somalia, Filippinerne og Japan. Kampagnen opfordrer til at mennesker verden over kommer med deres eksempler på nordisk påvirkning – disse kan deles via sociale medier på hashtagget #TheNordics.

Traces of North skal også gøre det lettere for en fælles markedsføring af Norden ude i verden, blandt i samarbejdet mellem nordiske ambassader og interessegrupper.

Relaterede artikler:

64 nordiske restauranter med Michelin-stjerner

DFDS får stadig flere oversøiske passagerer

News in English

x

Læs Også

Booking.com sætter pris på teknologiens kvinder

Der er nu åbnet for nomineringer til Technology Playmaker Awards 2019. Priserne, der uddeles til marts næste år, skal skabe opmærksomhed på kønsdiversitet i den globale teknologibranche.

Støtter rejsebranchens søgemaskiner

”Bookingplatformene har givet små hoteller adgang til global kundedatabase, så de kan overleve overfor store hotelkæder,” hedder det i debatindlæg fra organisation for reservationssystemer.

Sabre rykker op i øverste NDC-liga

Det globale reservationssystem Sabre har nu også opnået IATA’s Level 3 indenfor New Distribution Capability (NDC).

Tivoli øger fokus på digitale tiltag

Tivoli vil med stigende digitalt fokus være first movers indenfor forlystelsesparker – for eksempel bliver årskortet rullende og gælder 12 kalendermåneder frem.

Havvand afkøler Københavns hotelgæster

4.000 af Københavns 21.000 hotelværelser har en særlig form for aircondition – den leveres via miljøvenlig fjernkøling, der giver lavere udgifter for hotellerne end med el-drevne aircontionanlæg.

BCD Travel øger fokus på stemmeaktivering

Det globale erhvervsrejsebureau udvider sin rejsestyringsplatform, TripSource, med stemmeaktiverede enheder - et område i kraftig stigning.