Det nye begreb ”sammensatte rejsearrangementer” bliver fra 1. juli aktuelt for blandt andet arrangører af koncerter, hvis de for eksempel sælger hotelovernatninger i forbindelse med koncerten. Det kan betyde, at de skal registreres i Rejsegarantifonden. Arkivfoto.

Nye info-runder om lovændringer i rejsebranchen

Danmarks Rejsebureau Forening og Dansk Industri har nye informationsmøder for medlemmer i forbindelse med ændringerne i loven om pakkerejser samt Rejsegarantifondsloven.

Begge lovændringer træder i kraft 1. juli og kan for nogle aktører i rejsebranchen og relaterede områder medføre vigtige ændringer – for eksempel om de skal registreres i Rejsegarantifonden.

Danmarks Rejsebureau Forening har tidligere på året holdt meget velbesøgte informationsmøder for sine medlemmer om lovændringerne; fordi behovet for information og viden på området er højt har DRF onsdag i denne uge et nyt og fuldt booket heldagsmøde om emnet. Ligeledes har Danmarks største arbejdsgiverforening, Dansk Industri, indbudt medlemmer med berøring til rejsebranchen til informationsmøder om lovændringerne. Disse holdes i København den 22. maj og i Kolding den 24. maj.

På sit møde vil Danmarks Rejsebureau Forening blandt andet fortælle medlemmerne om de seneste informationer fra Rejsegarantifonden om det nye begreb ”sammensatte rejsearrangementer,” der introduceres med den nye pakkerejselov og Rejsegarantifondslov. De nye regler gælder i alle EU/EØS-lande fra 1. juli.

Rejsegarantifondens vejledning relaterer sig til fortolkningen af de regler som udvider beskyttelsen af rejsekunder, der køber de såkaldte ”sammensatte rejsearrangementer”. På den baggrund forventes flere erhvervsdrivende end hidtil, at skulle være registreret i Rejsegarantifonden.

”Hvor mange firmaer og præcis hvilke områder, der fremover også skal registreres i Rejsegarantifonden, er endnu ikke helt afklaret – men vi arbejder videre med at informere vores medlemmer om hvordan begrebet med de sammensatte rejsearrangementer skal forstås,” siger administrerende direktør i DRF, Lars Thykier, til STANDBY.dk og tilføjer: ”Der er en del forhold vedrørende de nye regler som ikke er afklaret på nuværende tidspunkt. Generelt er det DRF’s holdning, at så mange som muligt bør være registreret i fonden.”

Forlystelsesparker bør også være i fonden
Forud for sine informationsmøder siger chef for turisme i Dansk Industri, fagleder Sune K. Jensen, til STANDBY.dk:

”Vi har omkring 200 medlemmer med tilknytning til rejsebranchen, for eksempel attraktioner som forlystelsesparker og museer, flyselskaber, spillesteder og turistbusser.
Lovændringerne vil ikke kun berøre klassiske pakkerejser, men også det nye begreb med sammensatte rejsearrangementer. Her skal nogle aktører i branchen nok holde tungen lige i munden. Lovændringerne vil operere med mange delvist nye begreber.”

Blandt eksemplerne på sammensatte rejsearrangementer kan være hvis spillesteder forud for en koncert på for eksempel deres hjemmeside henviser til mulighed for overnatning på et hotel – det kan fra lovændringen træder i kraft blive regnet for et sammensat rejsearrangement, hvor udbyderen principielt skal være registreret i Rejsegarantifonden.

Relaterede artikler:

Rejsegarantifonden gør klar til lovændringer

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Charterbureauer gør klar til lovændringer

 

x

Læs Også

Klar til konflikt mod stor turistattraktion

Fagforbundet HK sendte tirsdag 2. konfliktvarsel mod Strömma, der årligt i København sejler og kører omkring en million turister via Canal Tours og sightseeingbusser. Flere fagforbund klar til sympatikonflikter.

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

Det går generelt godt for den danske restaurantbranche. Danske og de udenlandske gæster bruger flere penge end nogensinde på alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer og cafeer, viser ny undersøgelse.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Danmark topper ikke Top-10 lister over lande navnlig kinesere fra millennium-generationen absolut vil besøge, men Danmark rykker op på listerne, viser ny undersøgelse fra Hotels.com

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.

Konfliktvarsel udskudt mod kanalbåde

Efter forhandlinger mellem blandt andet Dansk Arbejdsgiverforening og LO er mulig konflikt mod Canal Tours i København trukket midlertidigt tilbage. Parterne forhandler videre på mandag. HK-overenskomst vil øge lønudgifter op mod 18 procent, oplyser HK.