Arkivfoto fra Antor Danmarks nytårsreception i 2016, til venstre den nu afgåede formand, Stig Sommerfeldt Kaspersen, og til højre den nye, Bo Schou Lauridsen. I midten er det Paul Sikic fra det kroatiske turistråd. Foto: Preben Pathuel.

Nye medlemmer i ANTOR

ANTOR – foreningen for de udenlandske turistorganisationer i Danmark – har fået tre nye medlemmer ligesom den nye formand netop er tiltrådt.

Det nationale franske turistråd, Atout France, Ras Al Khaimah fra De Forenede Arabiske Emirater og VisitCalifornia har meldt sig ind i den danske afdeling af ANTOR (Association of National Tourist Office Representatives). Atout France og VisitCalifornia har begge tidligere været medlem af ANTOR.

Det oplyser foreningens nye formand, Bo Schou Lauridsen, til STANDBY.dk – han er til daglig chef for Tysk Turist Information (Deutsche Zentrale für Tourismus), Tysklands Turistbureau i Danmark. Han havde mandag sit første møde som ny ANTOR-formand i Danmark.

”På mødet fremlagde jeg planer for, hvordan de i øjeblikket 19 medlemmer af ANTOR kan få mere ud af samarbejdet i foreningen. Jeg havde naturligvis inden mødet afstemt disse med medlemmerne, så der var fuld opbakning til tanker og visioner samt forslag til aktiviteter for det fremtidige ANTOR i Danmark – alle disse overvejelser havde vi også drøftet inden jeg afløste Stig Sommerfeldt Kaspersen som ANTOR-formand,” siger Bo Schou Lauridsen – der trådte til da Portugals turistchef, Stig Kaspersen, tidligere på året ønskede at stoppe efter at have været ANTOR-formand siden 2010.

Blandt de nye tiltag hos ANTOR i Danmark bliver oprettelse af en erfa-gruppe, hvor interesserede medlemmer kan dele erfaringer og viden – samt for eksempel indbydelser til debatmøder med relevante emner.

En tydelig stemme i debatten
”På det udadvendte område skal ANTOR fremover blande os hurtigere og mere tydeligt med én stemme i debatten i rejsebranchen når det gælder emner og temaer, der vedrører os og vores medlemmer,” siger Bo Schou Lauridsen og tilføjer:

”Vi vil også kigge på at hente inspiration udefra til hvordan vi generelt kan gøre det bedre – herunder at tydeliggøre, at ANTOR er en vigtig forening i den danske rejsebranche.”

Det sprænger næppe nogen budgetter at være medlem hos ANTOR i Danmark – prisen er 3.000 kroner om året. Medlemmerne  behøver ikke have sæde i Danmark, flere har for eksempel nordisk kontor i Stockholm.

ANTOR-formanden Bo Schou Lauridsens ”hjemland,” Tyskland, var i øvrigt også sidste år det land med flest danske overnatninger, i alt havde 27 procent danskere sidste år overnatninger i Tyskland – Spanien på andenpladsen havde 11 procent af danskernes overnatninger. I alt blev det til tæt på 3,3 registrerede danske overnatninger i Tyskland sidste år – tallet er reelt meget højere, da den officielle statistik ikke medtager Airbnb, private overnatninger eller overnatningssteder med under ti sengepladser, for eksempel sommerhuse.

Relaterede artikler:

Masser af tal om danskernes ferierejser

Formandsskifte i kendt turistforening

Præsidiet for Danish Travel Awards