Nye togsignaler bliver 4,4 milliarder dyrere

Transportminister Ole Birk Olesen.

Signalprojektet på det danske jernbanenet er forsinket med tre år og bliver 4,4 milliarder kroner dyrere end ventet. Det får statsrevisorerne til at rejse kritik af Banedanmark, som skal udskifte alle togsignaler i hele Danmark.

”Banedanmarks styring har været baseret på misvisende og ukorrekte oplysninger om programmets fremdrift og økonomi”, lyder det i statsrevisorernes beretning ifølge politiken.dk.

For at sikre en effektiv og pålidelig drift besluttede Folketinget i 2009 at udskifte de gamle signalsystemer for 19 milliarder kroner, men der har været utilstrækkelig styring fra Banedanmark, hvilket Statsrevisorerne nu påtaler og samtidig finder det kritisabelt, at Transportministeriet ikke i tide har forholdt sig mere kritisk til Banedanmarks oplysninger.

Statsrevisorerne peger på, at der er behov for en stram styring. Der er fortsat stor risiko for, at projektet bliver endnu dyrere og yderligere forsinket.

Transportminister Ole Birk Olesen skriver i en pressemeddelelse, at der er iværksat en række tiltag for at imødekomme revisionens anbefalinger: ”Der bliver ekstern kvalitetssikring af tidsplaner og økonomi i den nye planlægning af signalprogrammet. Jeg vil bede Banedanmark om orientering af forligskredsen om status på månedlig basis”.

Ifølge ministeren har Banedanmark selv strammet kontrol med leverancerne og gennemfører en strammere økonomistyring.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.