Claus Birk Larsen fotograferet i dag, torsdag, hvor han blev præsenteret for medarbejderne på Alsik-hotellet i Sønderborg. PR-foto.

Nyt dansk hotel får fjerde direktør siden åbning

Steigenberger Alsik Hotel & Spa i Sønderborg, der åbnede for et år siden, har fået ny direktør. Hotellet, der med sine 190 værelser er Sønderjyllands største, ejes af indirekte af Danfoss.

50-årige Claus Birk Larsen bliver fra 1. august ny direktør for firstjernede Steigenberger Alsik Hotel & Spa i Sønderborg og dermed hotellets fjerde direktør.

Hotellet med den store spa ved havnen i Sønderborg ejes af Bitten & Mads Clausens Fond, Mads Clausen er grundlæggeren af den store danske Danfoss-koncern.

Claus Birk Larsen har ifølge en pressemeddelelse fra Bitten & Mads Clausens Fond en lang og bred erfaring som leder i hotelbranchen.

Han har senest kortvarigt sidste efterår været F&B-ansvarlig hos Legoland i Billund, oplyser den nye hoteldirektør til STANDBY.dk

Ellers havde Claus Birk Larsen ifølge sin Linkedin-profil inden da to år hos Helnan International Hotels, hvor han blandt andet var Skandinavien-chef, og havde forinden 11 år på Himmerland Golf & Spa Resort, der var ejet af den afdøde dynekonge, Lars Larsen, som blandt andet koncernchef.

4. direktør på et år
Claus Birk Larsen bliver Alsik-hotellets fjerde direktør.

Inden åbningen i maj sidste år havde hotellets ejere ansat tyske Irmela Heinsius som direktør. Men man fandt ud af, at man ønskede en dansker som direktør og ansatte i januar sidste år Henrik Bille Pedersen, der dog stoppede i september. I mellemtiden har John Ankjær, partner i hotelrådgivningsfirmaet Telling & Nesager samt medlem af bestyrelsen for Alsik-hotellet, fungeret som midlertidig direktør.

Per Have, administrerende direktør i Bitten & Mads Clausens Fond, der står bag Steigenberger Alsik Hotel & Spa, siger:

”Vi har brugt god tid på ansættelsesprocessen, fordi vi var opsatte på at matche den helt rigtige profil til denne stilling. Det er vigtigt for os, at hotellet både får en stærk lokal forankring og et internationalt perspektiv. Vi er overbeviste om, at Claus Birk Larsen er den rigtige til at stå i spidsen for begge dele.”

Et af Danmarks mest ambitiøse hotelprojekter
Claus Birk Larsen siger i pressemeddelelsen om sin motivation for at takke ja til hoteldirektørstillingen i Sønderborg:

”At få muligheden for at arbejde med et af Danmarks mest ambitiøse hotelprojekter er i sig selv en motivation. Jeg glæder mig til at komme i gang og lære huset, medarbejderne og ikke mindst byen rigtigt at kende.

Sammen med personalet vil jeg arbejde målrettet på, at Steigenberger Alsik Hotel & Spa skal udvikle sig til en unik destination, både for lokale og for tilrejsende, i en fantastisk landsdel. Dialogen med bestyrelsen har overbevist mig om, at vi har samme ambitioner om at skabe enestående hoteloplevelser, i nogle helt unikke rammer,” siger Claus Birk Larsen.

Relaterede artikler:

Mange vil være direktør for nyt dansk hotel

Ny salgschef til nyt dansk hotel

Hotelchef ny i spidsen for stort dansk golfcenter