Himmerland Golf & Spa Resort tæller udover tre golfbaner også hotel og konferencefaciliteter. Foto: Booking.com

Hotelchef ny i spidsen for stort dansk golfcenter

Himmerland Golf & Spa Resort, ejet af milliardæren Lars Larsen, henter sin nye direktør fra hotelkæde. Det nordjyske golfcenter, der også har et hotel, har på 10 år tabt over 200 millioner kr.

49-årige Mark Bering forlader fra årsskiftet jobbet som driftsdirektør for norske First Hotels syv hoteller i Danmark og Sverige for at blive ny direktør for Himmerland Golf & Spa Resort i Nordjylland.

Mark Bering, hentet fra First Hotels, bliver fra årsskiftet ny direktør for Himmerland Golf og Spa Resort. Foto: First Hotels.

Himmerland Golf og Spa Resort omfatter blandt andet tre golfbaner, to med 18 huller og en med ni, hotel med 60 værelser, restaurant og spa.

Det åbnede i 1979 som Himmerland Golf & Country Club – og har siden 2007 været ejet af Lars Larsen, milliardæren bag Jysk, der indtil 2001 hed Jysk Sengetøjslager. Jysk har i dag over 2.700 butikker i 51 lande, oplyser dets hjemmeside.

Om sit kommende nye job siger Mark Bering, der tidligere har været General Manager på Hotel Hvide Hus i Aalborg, i pressemeddelelse fra Jysk: ”Det er et job, jeg glæder mig meget til. Der findes utrolig få steder, der har så mange muligheder som Himmerland Golf & Spa Resort.”

”Jeg ser kæmpe muligheder i at få sat Himmerland Golf & Spa Resort endnu mere på landkortet. Der er unikke muligheder med kombinationen af hotel, restaurant, spa-afdeling, konferencefaciliteter og golfbane. Det gør stedet til noget helt specielt,” siger Mark Bering.

Ejer af og bestyrelsesformand for Himmerland Golf & Spa Resort, Lars Larsen, opsagde i efteråret ”efter gensidig aftale,” som det hed, den daværende direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Claus Birk Larsen. I mellemtiden har Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, klaret direktørjobbet på golfresortet. Lars Larsen takker sin søn for indsatsen og siger i pressemeddelelsen:

”Vi har taget os god tid for at være sikre på at finde den helt rigtige til jobbet. Jeg er ikke i tvivl om, at Mark vil være i stand til at løfte opgaven, og jeg ser frem til vores samarbejde.”

En dyr fornøjelse
Lars Larsen har været eneejer af Himmerland Golf & Spa Resort siden 2007 og har gennem årene investeret et trecifret millionbeløb i at renovere resortet.

Men trods de store investeringer er det endnu ikke lykkedes at gøre Himmerland Golf & Spa Resort til en overskudsforretning, skriver Finans.dk

De seneste ti år har Lars Larsen tabt lige over 200 millioner kroner på Himmerland Golf & Spa Resort. I seneste regnskabsår, 2016/17, var der et underskud på 5,1 millioner kroner efter skat.

Relaterede artikler:

Kloster bliver medlem af Danhostel

To mødespecialister indgår samarbejde

København får hurtig ny turist-attraktion