TUI Group er tilfreds med sit seneste årsregnskab. Her et kig ind i TUI’s danske hovedkontor i Valby ved København. Foto: Henrik Baumgarten.

Nyt godt resultat for TUI Group

Hele TUI-gruppen, der i Danmark har det næststørste charterrejsebureau, kom ud af sidste regnskabsår med stigning i driftsresultatet der for 4. år i træk var over ti procent.

I det finansielle år 2018 (1. oktober 2017 til 30. september 2018), så TUI Group en stigning i omsætning på 6,3 procent til 19,3 milliarder euro (forrige år 18,5 milliarder). Resultatet af den primære drift, EBITA, steg 10,9 procent til 1,2 milliarder euro (forrige år 1,1 milliarder).

TUI Group tilskriver overskuddet på 10,9 procent med øget salg af krydstogter (TUI Group ejer blandt andet TUI Cruises, Marella Cruises og Hapag-Lloyd Cruises), ophold på TUI-egede hoteller (TUI Hotels & Resorts) og særlige ferieoplevelser, hvor rejsende betaler ekstra for tilkøb af en række oplevelser på feriedestinationen, herunder opgradering til et bedre hotelværelse. Alene disse områder gav hele TUI-gruppen 70 procent af dens indtjening.

Omvendt er også TUI udfordret af mulig nedgang i salget næste år i forbindelse med Storbritanniens kommende Brexit. I seneste regnskabsår faldt TUI-gruppens indtjening fra sin turoperatørvirksomhed og flyselskaber 15 procent, sammenlignet med forrige regnskabsår, skriver BBC.

Selv noterer TUI i sin pressemeddelelse om årsregnskabet, at gruppens datterselskaber inden for hotel og krydstogt driver væksten og baner vejen for stigningen i driftsresultatet. Samlet steg omsætningen hos TUI i sidste regnskabsår 6,3 procent. Og i det nye år forventer TUI-gruppen en minimumsvækst på ti procent.

Betydelig potentiale for fortsat vækst
I en kommentar til resultaterne siger TUI’s koncernchef, Fritz Joussen: ”Vi investerer, vi vokser med TUI’s produkter og services. I dag står vores eget ferieoplevelsesindhold for 70 procent af vores fortjeneste: hoteller, krydstogter, ekskursioner og aktiviteter. Med over 20 millioner gæster, moderne teknologi og intelligente kundesystemer, er der betydelig potentiale for fortsat vækst.”

De oplyste tal er for hele TUI-koncernen. Regnskabsmeddelelsen indeholder ikke regionale tal fra for eksempel Norden. Tallene for TUI i Danmark forventes først offentliggjort til februar, oplyser TUI til STANDBY.dk

Men direktør for TUI i Norden, Alexander Huber, siger dog: ”TUI’s imponerende resultat trodser det udfordrende marked. TUI’s nordiske markeder er på forkant med udviklingen, hvor TUI i Norden øgede sin omsætning til tæt på det mest succesfulde nogensinde – inklusiv overskudsvækst fra året før. Vores ambition er at blive ledende i alle nordiske markeder.”

70.000 medarbejdere i TUI Group
TUI Group – med hovedsæde i Tyskland – er ifølge egne oplysninger verdens førende turismekoncern, og aktiv på godt 180 rejsemål over hele verden. Koncernen beskæftiger godt 70.000 medarbejdere i over 100 lande. TUI havde i sidste regnskabsår 27 millioner kunder, heraf 21 millioner i de europæiske landeselskaber.

TUI Group har 380 egne hoteller og ferieanlæg med varemærker som RIU og Robinson og 16 krydstogtsskibe under TUI Cruises og krydstogtsskibe hos Marella Cruises i England. Til koncernen hører også 1.600 rejsebureauer i Europa samt fem europæiske arrangørflyselskaber med 150 mellem- og langdistancefly.

Relaterede artikler:

TUI vil atter være størst i Danmark

Spies fik mindre overskud trods øget salg

Spies konsoliderer førstepladsen i Danmark