Fronten på Herman K-hotellet der ligger tæt på Strøget og Kgs. Nytorv. Foto: Brøchner Hotels.

Nyt københavnsk hotel kan få arkitekturpris

Arkitektforeningen København har nomineret Hotel Herman K som første hotel nogensinde til anerkendt arkitekturpris. Prisen uddeles næste måned.

Arkitektforeningen København uddeler hvert år arkitekturpriserne Store Arne og Lille Arne. Hotel Herman K, der åbnede i juni med sine blot 31 værelser og suiter, er nomineret til hovedprisen Store Arne – ifølge Brøchner Hotels som første hotel nogensinde.

Prisen gives til udførte værker eller initiativer, ”der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i 2018.” Herman K ligger i en tidligere transformatorstation tæt på Strøget og overfor Magasin. Bygningen skiller sig ud med sin fredede facade af mørke bronzelameller og store glasdøre.

Juryen i Arkitektforeningen København siger i deres begrundelse blandt andet, at Hotel Herman K nomineres for ”at fastholde facadens kvaliteter med respekt for den eksisterende bygning samt for at gøre et stykke udtjent infrastruktur til et nyt mødested i byen.” Juryen fremhæver også, at hotellet elegant er tilpasset i gadebilledet og er ”en berigelse for området.”

Vinderne af priserne afsløres 18. januar ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur.

Stolt ejer
Fra Brøchner Hotels siger ejer og Director of Business Development, Søren Brøchner-Mortensen: ”At være nomineret til Store Arne er et kæmpe skulderklap og bekræfter os i vores strategi med at udvikle boutique hoteller, der er forankret i historiske og ikoniske bygninger, der reflekterer den by og det område, hotellet er en del af.”

Brøchner Hotels har 555 værelser på snart seks boutique hoteller – Hotel SP34, Hotel Herman K, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria.

I januar åbner Hotel Ottilia i Carlsberg Byen som et 4+ stjernet boutique hotel med 155 værelser, restaurant, barer, spa, konferencefaciliteter og tagterrasse.

2019 bliver også året hvor Brøchner Hotels udvider porteføljen med et nyt hostelkoncept, når kæden for første gang åbner udenfor København i form af et boutique hostel i det gamle hovedbibliotek i Aarhus med 520 senge på 120 værelser.

Relaterede artikler:

31-årig ny i spidsen for 5-stjernet hotel

400 til grand opening for nyt 5-stjernet hotel

Ny liste over Danmarks rigeste hotelejere