Seabourn skal have to ekspeditionsskibe til luksuskrydstogter – her arkivfoto af et andet af rederiets skibe. Foto: Seabourn.

Nye krydstogtskibe får ubåd ombord

Det amerikanske krydstogtrederi Seabourn sætter nu også kurs mod markedet for ultra deluxe ekspeditionsskibe. I første omgang er der netop bestilt to af slagsen.

De to ekspeditionsskibe til Seabourn på hver 170 meter og med plads til 264 passagerer i 132 verandasuiter bygges på et italiensk værft og forventes i produktion i henholdsvis 2021 og 2022.
Seabourn er ny på markedet med ekspeditionsskibe, der typisk besøger lidt mere udfordrende områder på kloden, og de to kommende nye skibe vil blandt andet have hver sin mini-ubåd til kortere udflugter under havets overflade.

”Ekspeditionskrydstoger er et helt nyt område for Seabourn med luksusrejser til fantastiske destinationer, ganske få får mulighed for at besøge,” lyder det fra rederiets koncernchef Richard Meadows i forbindelse med præsentationen af det nye forretningsområde.

Ekspeditionsskibe bygges blandt andet med et forstærket skrog så de kan sejle i mere isfyldte farvande end traditionelle krydstogtskibe. Med de to nye bestillinger fra Seabourn har skibsværfter nu 32 bestillinger på ekspeditionsskibe til krydstogtrederierne. Skibene leveres fra i år og frem til 2022, skriver Cruise Industry News.

Ejes af verdens største krydstogtrederi
Seabourn, der ejes af verdens største krydstogtgruppe, amerikanske Carnival, går med de to kommende nye og endnu unavngivne ekspeditionsskibe ind på det voksende marked med upscale-krydstogter med ofte mindre skibe der kan besøge fjerne og til tider svært tilgængelige områder, for eksempel Arktis og Antarktis ved polerne.
Ifølge Seabourn præsenteres sejlruter og programmer fra næste år, hvor plads på skibene også kan bookes af blandt andet rejsebureauer.

En af konkurrenterne for Seabourn på ekspeditionsmarkedet bliver et andet rederi med speciale i luksuskrydstogter med mindre skibe, Silversea, der allerede har fire ekspeditionsskibe; Silversea er i øvrigt netop blevet købt af en anden af krydstogtbranchens giganter, Royal Caribbean.

Andre konkurrenter på ekspeditionsområdet er Crystal Cruises, franske Ponant med foreløbig fem skibe og yderligere seks på vej og australske Scenic Cruises, der også er på vej med ekspeditionsskibe, skriver avisen USA Today. Norske Hurtigruten er allerede stor på dette marked med sine ekspeditionsskibe.

Relaterede artikler:

Orgier med narkotika og sex på krydstogtskib

Kæmpe handel i krydstogtbranchen

En dansk krydstogtturist er 51 år