Sådan kommer Københavns kommende Moxy Hotel til at se ud, når det, stærkt forsinket, åbner næste forår.

Nyt Marriott-hotel i København tre år forsinket

Det skulle være åbnet i 2016, nu regnes der med første kvartal i 2019. Undervejs har der været uenigheder samt udskiftning af ingeniørfirma.

Det har været et langt tilløb, når København i starten af næste år efter den seneste plan får sit første Moxy Hotel – et samarbejde mellem Marriott og IKEA.

Driften af Moxy-hotellet med 228 værelser i Københavns Sydhavn er lagt i hænderne på hoteldriftselskabet, Core Hospitality, et søsterselskab til den danske kæde af lavprishoteller, Zleep Hotels. Men Core Hospitality er ikke bundet til et bestemt varemærke og kan dermed både drive hostels og full-service hoteller.

Antal værelser har skiftet
”Nu regner vi med, at Moxy-hotellet kan åbne i første kvartal  2019. Dermed er åbningen igen blevet rykket. Vi havde håbet det ville ske i år. Forsinkelserne skyldes en kombination af praktiske årsager, nogle fejlm, samt at der er blevet skiftet ingeniørfirma,” siger den administrerende direktør for og ejer af Zleep Hotels og Core Hospitality, Peter Haaber, til standby.dk

Forsinkelsen af det nye hotel i København har tidligere skyldtes en strid mellem køber og sælger af grunden, hvor hotellet er placeret. I mellemtiden er alle byggetilladelser kommet på plads. Antallet af værelser på hotellet har også svinget. Først skulle der være 209, så 233, inden tallet nu er endt på de 228. Moxy-hotellet i København får i snit værelser på 17 kvadratmeter.

Varemærket Marriotts Moxy Hotels henvender sig ikke mindst til millennium-generationen, der går efter lavprisluksus og fællesskab. Millennium-generationen er blandt andet kendetegnet ved, at den elsker at rejse, har god økonomi, er interesseret i oplevelser og at møde andre mennesker.

Selve Zleep-kæden har foreløbig ni hoteller i Danmark.

Relaterede artikler:

København mangler internationale hotelkæder

Marriott har store planer for Europa

Lufthavnshotel bliver større