Fra venstre: CEO Michael Bayley fra Royal Caribbean International, koncernchef for Royal Caribbean Group Jason Liberty samt Gus Andersson, der er kaptajn på Utopia of the Seas. Bagved står besætningsmedlemmer på krydstogtskibet og ansatte fra skibsværftet Chantiers de l’Atlantiques. (Foto: Royal Caribbean Group | X.com | PR)

Nyt skib blev som det første ikke verdens største

Nu har Royal Caribbean Group fået overdraget det sjette krydstogtskib i Oasis-klassen. Modsat de fem andre blev Utopia dog ikke verdens største, da den titel nu tilhører en ny skibsklasse.

Ordet utopi benyttes som bekendt til at beskrive et uopnåeligt ideal eller en fantasi, der ikke kan gøres til virkelighed, men denne definition brød Royal Caribbean International for nyligt med, da rederiet fik overdraget skibet Utopia of the Seas.

Krydstogtskibet er blevet bygget på skibsværftet Chantiers de l’Atlantique i Saint-Nazaire i Frankrig. Det har 18 dæk, plads til 5.668 passagerer og 2.290 besætningsmedlemmer. Det er det sjette ud af i alt syv fartøjer i Oasis-skibsklassen.

En bemærkelsesværdig detalje er, at selvom alle Oasis-skibene er blandt de største passagerskibe i verden, er det nu Icon of the Seas fra Icon-skibsklassen, der er det allerstørste. Dermed bliver Utopia of the Seas det første af de seks, der ikke kan smykke sig med den titel.

Til trods for at det netop overdragede skib ikke er eller har været det største krydstogtskib i verden, er det derimod det første i sin klasse, der sejler på flydende naturgas, hvilket betragtes som et skridt i en grønnere retning, der til en vis grad sænker klimaaftrykket ved sejladserne.

Får debut i næste måned
Jason Liberty, der er koncernchef for Royal Caribbean Group, CEO Michael Bayley fra Royal Caribbean International, Chantiers de l’Atlantiques koncernchef Laurent Castaing samt Gus Andersson, der er kommende kaptajn på Utopia of the Seas, deltog i den officielle overdragelse.

Lejligheden blev markeret med det første festlige lejlighed ombord, da topcheferne og omkring 1.600 besætningsmedlemmer og ansatte fra skibsværftet mødtes i krydstogtskibets såkaldte AquaTheater og fejrede, at det snart er klar til at få passagerer ombord.

Næste skridt er, at Utopia of the Seas vil sejle til USA, hvor de sidste detaljer skal ordnes således, at alt er på plads, når det stævner ud på sit jomfrukrydstogt den 19. juli fra Port Canaveral i Orlando i den amerikanske stat Florida.

I første omgang er det meningen, at skibet skal sejle krydstogter af tre og fire nætters varighed i Caribien, hvor det blandt andet vil gøre anløb på CocoCay, som er Royal Caribbeans private ø i Bahamas.

Tager atter et skridt
Royal Caribbean Groups koncernchef Jason Liberty hæfter sig ved, at man med et helt nyt skib, der skal varetage kortere sejladser, får en dybere bænk og dermed mulighed for at henvende sig til flere forskellige typer passagerer, der nærer forskellige ønsker.

”Vi har et knivskarpt fokus på at have et varieret udvalg af ferieformer, der giver alle vores gæster muligheder for at skabe uvurderlige ferieminder.”

”Med overdragelsen af Utopia of the Seas runder vi en usædvanligt vigtig milepæl, da dette skib er nyskabende og repræsenterer endnu et skridt mod vores mål om at skabe de bedste og mest ansvarlige ferieoplevelser.”


Relaterede artikler:

Verdens største krydstogtskib mistede strømmen

Prisfald får passagerer til at aflyse og genbooke

Første sejlads med verdens største krydstogtskib