H.C. Andersens Hus i Odense. PR-foto: Mette Riisager.

Odense på ”indflydelsesrig” liste med 52 rejsemål

New York Times har H.C. Andersens Hus på ”52 places to go in 2023” liste. ”Avisen anbefalinger er inspiration for andre medier. Så det har enorm betydning at komme listen,” siger VisitDenmark.

Et af verdens mest berømte og anerkendte aviser, New York Times, er klar med sin liste ”52 places to go in 2023” med rejsemål over hele verden. Den omhandler destinationer der inspirerer på grund af mad, kultur, eventyr, smuk natur og meget mere.

Og Odense er et af de rejsemål, avisen anbefaler at besøge i år med det nye H.C. Andersens Hus som primært trækplaster. Artiklen om Odense er skrevet af AnneLise Sorensen (der har dansk far og catalansk mor)

”H.C. Andersens Hus i Odense er mere end et museum. Det er et mytisk land med labyrintiske haver, der samtidig fungerer som en offentlig park,” skriver New York Times blandt andet.

På søndag udkommer avisens nye rejsemagasin på print, og her er Odense nummer 28 blandt ”52 places to go in 2023.”

New York Times fortæller, at H.C. Andersens Hus, der reelt er et museum, udforsker forfatterens samspil mellem virkelighedens og fantasiens verden. Museet er lige så meget om at fortælle historier som at den besøgende kan forestille sig sine egne historier.

”Den formentlig den mest indflydelsesrige liste”
Til VisitDenmarks nyhedsbrev siger Katinka Friis, VisitDenmarks PR og pressechef i USA:

”Listen er formentlig den mest indflydelsesrige af sin slags. New York Times har læsere over hele verden, og deres anbefalinger fungerer ofte som inspiration for andre medier.

Det har derfor enorm stor betydning at komme på netop New York Times’ liste.”

Amerikanerne opfatter Danmark som et eventyrland
”I USA opfattes Danmark som lidt af et eventyrland, og H.C. Andersen fungerer rigtig godt i den sammenhæng. Derfor har vi lagt et stort arbejde i at fortælle om det nye museum,” siger Katinka Friis.

Ikke kun H.C. Andersens Hus får omtale i New York Times. Avisen anbefaler også at følge i H.C. Andersens fodspor og rejser rundt på Fyn, hvor landskaber og skove har givet digteren kunstnerisk inspiration. Egeskov Slot fremhæves specifikt i artiklen, der nævner at Fyn har mange eventyrslotte.

Det er i øvrigt fjerde gang på få år, at Danmark nævnes på New York Times’ liste over anbefalede rejsemål. I 2019 var det Aalborg, året efter København og sidste år Thy.

52 rejsemål verden over – kun to i Skandinavien
New York Times’ liste med ”52 places to go in 2023” toppes af London, fulgt af Morioka i Japan og Monument Valley i det sydvestlige USA.

Tromsø i Nordnorge er sammen med Odense de to eneste skandinaviske rejsemål på årets liste.

De 52 steder tæller blandt andet New Zealands største by, Auckland, Palm Spring i Californien, Kangaroo Island og Uluru i Australien, Bhutan, Kerala i Indien, Martinique, The Alaska Railroad samt den amerikanske prærie i for eksempel i Montana plus Charleston og Greenville i South Carolina og Macon i Georgia.

Der er også rejsemål i Albanien, Canada, Cuba, Brasilien, Georgien, Oman og Vietnam.

I Europa fremhæves for eksempel Istanbul, Lausanne i Schweiz Nimes i Frankrig, Tarragona i Spanien, Vilnius i Litauen, Madrid og Sarajevo i Bosnien Hercegovina.

Listen med ”52 places to go in 2023” kan ses via dette link til New York Times.

 

Relaterede artikler:

Amerikanske turister besøger Danmark for kvalitetsoplevelser

100 millioner kroner gør herregård til eventhotel

Danmark får stor turismeomtale på CNN