Det bliver dyrere og billigere at køre i bil over Øresundsbron, afhængig af om man har rabataftale. Pressefoto for Øresundsbron: Stig-Åke Jönsson, MalmöBild.

Øresundsbron hæver og sænker priserne

Nogle priser på Øresundsbron falder i en tid med stigende priser. Det bliver billigere for aftalekunder, men dyrere for bilister uden rabatordninger, for eksempel udenlandske turister.

Priserne for bilpassage af Øresundsbroen mellem København og Malmø falder fra i dag og den kommende tid op til syv procenter for bilister med rabataftale med broforbindelsen – omvendt hæves normalprisen for at bruge den faste forbindelse seks procent. Fra i dag 395 kroner for enkelttur til 420 kroner. Det kan ramme for eksempel udenlandske turister uden en rabataftale.

Den fremgår af en pressemeddelelse fra Øresundsbron. I den siger Berit Vestergaard, salgs- og marketingdirektør for Øresundsbron: ”Vi vil tilbyde vores kunder en billigere pris på et tidspunkt, hvor mange andre ting bliver dyrere. Det bliver simpelthen billigere at krydse Øresund for alle med en rabataftale, priserne pr. tur falder cirka syv procent.”

Fra i dag, 14. marts, erstattes BroPas-rabataftalerne af en ny rabataftale, ØresundGo, for privatkunder. Til pendlere og erhvervskunder skifter produkterne navn til ØresundPendler og ØresundBusiness.

Senest 31. maj lancerer Øresundsbron rabataftalen ØresundPendler+, et periodekort som tilbyder, at pendlerne kan krydse broen så meget de vil til en fast pris i en 30 dages periode. Det betyder, at en pendler, som kører over Øresundsbron fem dage om ugen, kan spare mindst 877 kroner om måneden med ØresundPendler+ frem for den tidligere pendlerpris, oplyses det.

Arbejder for en mere integreret Øresundsregion
”Øresundsbron arbejder for en mere integreret Øresundsregion, hvor det er nemt at bo og arbejde på begge sider af Øresund. Med vores nye periodekort bliver det billigere at pendle meget over Øresundsbron. Mest for dem, der rejser meget,” siger Berit Vestergaard.

Øresundsbron er også på vej med en ny website samt en ny app. Kunderne behøver ikke længere at tænke på en teknisk brobizz-enhed, men kan registrere bilens nummerplade via Øresundsbrons hjemmeside.

Alle kan tegne en rabataftale som privat-, business- eller pendlerkunde. Ved oprettelse af rabataftalen betales en årsafgift, herefter kan man køre over Øresundsbron til en lavere passagepris pr. tur.

 

Relaterede artikler:

Øresundsbroen har endnu ikke indhentet 2019

Molslinjen bliver endnu større: Køber ForSea

Grænsekontrol halverer personrejser over Øresund