Østrig halverer passagerafgifterne

Halveringen finder sted fra 1. januar 2018 efter godkendelse af Østrigs regering, fordi landet ønsker at blive mere imødekommende overfor forretnings- og ferierejsende.

Med de nye regler vil passagerafgiften på korte ruter blive 3,50 Euro, på mellemdistance 7,50 Euro og på langruter 17,50 Euro svarende til henholdsvis 26 kroner, 56 kroner og 130 kroner.

Et andet formål med de halverede afgifter er ifølge regeringen ønsket om at ’sikre fremtiden for Wiens Lufthavn som internationalt hub og samtidig være jobskabende og øge den økonomiske udvikling’.

“Det er et skridt i den rigtige retning”, kommenterer generalsekretær i IATA Alexandre de Juniac. “Andre lande burde tage ved lære – ikke mindst Tyskland og Storbritannien, som fortsætter med tunge afgifter for passagererne”.

IKfølge beregninger fra IATA i 2015, ville total fjernelse af afgifterne medføre en vækst af international flytrafik til Østrig med 2,7% og etablere 1.700 nye jobs.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.