Omstrukturering virker for Austrian

Austrian Airlines driftsresultat i første halvår 2010 blev minus 67 millioner Euro, hvilket er en reduktion i forhold til samme halvår sidste år på 28,3%. Årsagen er ifølge selskabet, at de aktiviteter, der er sat i gang med henblik på en gradvis reduktion af driftsomkostningerne, for alvor er begyndt at virke.

 

Samtidig virker en ny, mere aktiv markedsstrategi, som har givet en vækst i omsætningen på 6% til 1,025 milliarder Euro i første halvår på trods af tab i forbindelse med askeskyerne.

 

Selskabet arbejder på at reducere omkostningerne med 250 millioner Euro på årsbasis for at styrke resultatet og sikre et positivt cash flow.

 

Passagertallet steg med 8,8% til knap fem millioner i første halvår. Hvis man havde undgået fly-stoppene under askeskyerne, kunne passagertallet have været dobbelt så højt. Tallet for juni var som eksempel 16,5% højere end i juni sidste år.

 

Load factor steg med 3,7 procentpoint til 74,2%, og Austrian reducerede sin kapacitet (ASK) med 1,1%, mens RPK steg med 4,1%. Selskabet havde 6.394 ansatte pr. 30. juni 2010.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.