Otte nye krydstogtskibe på vej i 2016

harmony of the Seas

Harmony of the Seas

CRUISE: Året blev ret fattigt på nye krydstogtskibe, men næste år venter flere spændende nybygninger. For første gang i seks år kommer Holland-America med nyt skib, og et andet nyt bliver verdens største.

Læg lige to meter mere til verdens pt. største krydstogtskibe Oasis og Allure fra Royal Caribbean, og man har nybygningen til juni næste år Harmony of the Seas, som i fremtiden kan bære betegnelsen verdens største krydstogtskib.

227.000 bruttotons og 364 meter lang mod de to øvriges 220.000 bruttotons og 362 meter lang – og 16 dæk høj.

Men verdens næststørste krydstogtrederi har allerede en nybygning klar i april, nemlig Ovation of the Seas. Det er heller ingen lilleput men har plads til 4.180 passagerer.

Holland-America Line har kørt lav profil med nybygninger, men nu sker der noget. Koningsdam kommer i april, som den første nybygning siden 2010 og får plads til 2.650 passagerer. Det ligger ikke til rederiet med de helt store skibe.

Carnival Vista kommer i maj og er rederiets første nye skibe siden 2012. Det kan tage 3.954 passagerer.

Viking Sea kommer i april, som det andet skib til krydstogtrederiet på det åbne hav. Dog kun til 950 passagerer. Ikke mange skibe bygges i den størrelse i dag.

Sidst, men ikke mindst, kommer de mere eksklusive skibe med nybygninger, nemlig Seven Seas Explorer i juli. Seabourn Encore dukker op i december med plads til 600 passagerer. Det er det hidtil største skib i den kategori fra Seabourn rederiet i den meget eksklusive klasse.

Alt i alt otte nybygninger i det kommende år i denne hastigt voksende ferieindustri.