Over 200 ramt af norovirus på krydstogtskib

grandeur_of_the_seasCRUISE: Endnu engang er Grandeur of the Seas fra Royal Caribbean blev ramt af det vi forstår ved Roskildesyge og har måttet afkorte togt i Caribien.

Er der noget krydstogtrederier er bange for, så er det et udbrud af norovirus om bord. En epidemi (Roskildesyge) som spreder sig med lynets hast, når så mange personer er samlet på et lille areal.

Derfor gik det også stærkt, da der udbrød norovirus på Grandeur of the Seas fra Royal Caribbean på et ni dages cruise fra Baltimore til Jamaica. Med lynets hast var 193 passagerer syge og ni besætningsmedlemmer. Selv om man gjorde alt for at smitten ikke skulle sprede sig.

Eksperter fra USA blev sendt til Falmouth på Jamaica for at hjælpe, og selve turen blev afkortet med et døgn.

Skibet fik den helt store tur, og passagerer på næste tur kom igennem en skrap helbredskontrol, inden de fik adgang til næste cruise. Ikke mindst blev der lagt ekstra vægt på spørgsmål om passagerernes helbredstilstand de seneste dage inden afgang.

Grandeur havde to udbrud af norovirus sidste år, og i alt var der ni udbrud på amerikanske krydstogtskibe i 2014, som blev indberettet til US Center for Disease Control.