Pilotstrejke udskydes en uge

Det betyder, at de 230 piloter i Avia Express, Avitrans Nordic, Golden Air og Svenska Direktflyg har genoptaget arbejdet.

 

”Svensk Pilotförening har af egen drift taget beslutningen om at udskyde sine kampskridt en uge”, siger Peter Jeppsson, adm. direktør for arbejdsgiverorganisationen Transportgruppen, til TT.

 

Allerede i fredags afviste Svensk Pilotförening et mæglingsforslag og søndag gjordes et nyt forsøg på at løse konflikten – men uden resultat.

”Alle vores lufthavne berøres i et vist omfang. Størst påvirkning bliver der på Bromma og Ronneby, som har flest afgange”, siger Anders Bredsell, pressetalsmand for Swedavia, som ejer og driver 14 af Sveriges større lufthavne.

I centrum for konflikten står spørgsmålet om flyselskabernes adgang til at hyre personale fra bemandingsvirksomheder. Flyarbejdsgiverne har krævet forandringer i nuværende kollektivaftaler, noget som indebærer forringelser for de ansatte, mener fagforeningen. Avia Express har opsagt sine 80 piloter pr. 17 juli og vil hyre piloter udefra.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.