Brussels Airlines tager afsked med Avro

I den forløbne weekend har Brussels Airlines taget endegyldig afsted med selskabets ikoniske Avro Jet, selskabets arbejdshest siden starten i 2001.

Lørdag rejste adskillige Avro-fans med det sidste fly på ruten fra Bruxelles til Geneve og søndag kunne personale, der har arbejdet på flyet sige et sidste farvel.

Gennem de seneste 15 år har 31,5 millioner Brussels Airlines passagerer fløjet med den fire motors flytype på 606.000 flyvninger til 89 destinationer. Avroen var en velkendt gæst i København, Bromma, Marseille, Lyon, Geneve, Oslo, Manchester og Berlin.

På et tidspunkt bestod Brussels Airlines flåde af 32 Avro Jets. Fra i dag består selskabets operatør licens udelukkende til Airbus fly.

Avro’en er blevet sjælden i Europa. De fly, der er tilbage flyver i dag i Irland, Storbritannien, Sverige og Grækenland. Nogle af dem har tidligere fløjet for Brussels og det gælder desuden nogle fly, der fungerer som brandslukkere i USA og Canada, eller flyver i Sydamerika eller Ghana. Andre er adskilt og benyttes som reservedele, mens et enkelt fungerer som øvelsesfly for brandmændene i Brussels Airport.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.