Brussels Airlines tager afsked med Avro

I den forløbne weekend har Brussels Airlines taget endegyldig afsted med selskabets ikoniske Avro Jet, selskabets arbejdshest siden starten i 2001.

Lørdag rejste adskillige Avro-fans med det sidste fly på ruten fra Bruxelles til Geneve og søndag kunne personale, der har arbejdet på flyet sige et sidste farvel.

Gennem de seneste 15 år har 31,5 millioner Brussels Airlines passagerer fløjet med den fire motors flytype på 606.000 flyvninger til 89 destinationer. Avroen var en velkendt gæst i København, Bromma, Marseille, Lyon, Geneve, Oslo, Manchester og Berlin.

På et tidspunkt bestod Brussels Airlines flåde af 32 Avro Jets. Fra i dag består selskabets operatør licens udelukkende til Airbus fly.

Avro’en er blevet sjælden i Europa. De fly, der er tilbage flyver i dag i Irland, Storbritannien, Sverige og Grækenland. Nogle af dem har tidligere fløjet for Brussels og det gælder desuden nogle fly, der fungerer som brandslukkere i USA og Canada, eller flyver i Sydamerika eller Ghana. Andre er adskilt og benyttes som reservedele, mens et enkelt fungerer som øvelsesfly for brandmændene i Brussels Airport.