Brussels Airlines tager afsked med Avro

I den forløbne weekend har Brussels Airlines taget endegyldig afsted med selskabets ikoniske Avro Jet, selskabets arbejdshest siden starten i 2001.

Lørdag rejste adskillige Avro-fans med det sidste fly på ruten fra Bruxelles til Geneve og søndag kunne personale, der har arbejdet på flyet sige et sidste farvel.

Gennem de seneste 15 år har 31,5 millioner Brussels Airlines passagerer fløjet med den fire motors flytype på 606.000 flyvninger til 89 destinationer. Avroen var en velkendt gæst i København, Bromma, Marseille, Lyon, Geneve, Oslo, Manchester og Berlin.

På et tidspunkt bestod Brussels Airlines flåde af 32 Avro Jets. Fra i dag består selskabets operatør licens udelukkende til Airbus fly.

Avro’en er blevet sjælden i Europa. De fly, der er tilbage flyver i dag i Irland, Storbritannien, Sverige og Grækenland. Nogle af dem har tidligere fløjet for Brussels og det gælder desuden nogle fly, der fungerer som brandslukkere i USA og Canada, eller flyver i Sydamerika eller Ghana. Andre er adskilt og benyttes som reservedele, mens et enkelt fungerer som øvelsesfly for brandmændene i Brussels Airport.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.