Pippi fylder 70 år

Foto: Örjan Karlsson

Foto: Örjan Karlsson

Astrid Lindgren var på gaden med den første bog om Pippi Langstrømpe i 1945. Det elskede barn fylder dermed 70 år i år, hvilket Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby fejrer hele sommeren.

”Svensk TVs dokumentarserie ’Astrid’, som har været vist i Danmark for nylig, og Jens Andersens nye biografi om Astrid Lindgren har givet den store forfatterinde fornyet opmærksomhed i Danmark. Astrid Lindgrens dagbøger fra Anden Verdenskrig rammer også boghandlerne snart, og sammenfaldet vil øge interessen for at tage til Vimmerby i år”, siger Anna Kron Boysen, PR-manager hos VisitSweden.

Astrid Lindgrens Verden fejrer Pippi Langstrømpe især i Villa Villekulla. Ikke blot med sjove skuespil, hvor rigtige skuespillere gør ord til liv, men også med alskens fødselsdagsaktiviteter. Parken råder over 60 figurer fra 8-9 fortællinger, og 50 forskellige forestillinger vil give Pippi selskab: Karlsson på taget, Madicken på Junibakken, Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter, Emil fra Lønneberg og Rasmus på farten.

Siden 2010 har parken i Astrid Lindgrens ånd udelukkende serveret lokalt produceret og næringsrig kost og har etableret samarbejde med en af Sveriges bedste kokke, Fredrik Eriksson. Fastfood eller retter af halvfabrikata bliver ikke serveret i parken. Lokale råvarer anvendes i så stor udstrækning, som det er muligt, og alt tilberedes fra bunden.

Astrid Lindgrens Näs, som er forfatterindens barndomshjem, er et relativt nyt besøgsmål i Vimmerby. I år indvies anden etape af haveudstillingen samtidig med at en ny udstilling ”Hele verden brænder” med afsæt i Astrid Lindgrens dagbøger fra Anden Verdenskrig, tager de besøgende med på en mere alvorlig og tankevækkende færd.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.