Sådan kan det kommende nye hotel ved Stockholm Arlanda-lufthavnen komme til at se ud. Illustration: Swedavia Real Estate.

Planlægger to nye lufthavnshoteller

Den statsejede svenske lufthavnsoperatør Swedavia, der driver 10 svenske lufthavne, herunder Stockholm Arlanda, vil de kommende år opføre to nye lufthavnshoteller ved Arlanda og Kiruna.

”Lufthavne er vigtige trafikknudepunkter og gode steder at have hoteller. De to kommende hoteller skal begge være ved lufthavnsterminalerne i Arlanda og Kiruna. Vi forudser stor interesse for at drive de to hoteller,” siger Stefan Stenberg, chef for Swedavia Real Estate, i en pressemeddelelse.

De påtænkte to nye svenske lufthavnshoteller er dog nogle år ude i fremtiden, Swedavia Real Estate håber på byggestart i 2025. Byggeriet sker som led i den fortsatte udvikling af såvel Sveriges hovedlufthavn, Stockholm Arlanda Airport, og Kiruna Airport, Sveriges nordligste lufthavn.

Det kommende Swedavia-hotel ved Stockholm Arlanda Airport skal være et fullservice-hotel med efter planen 540 dobbeltværelser, møde- og konference-faciliteter samt et bredt udbud af barer og restauranter – i alt skal hoteller være på omkring 39.000 kvadratmeter, oplyses det.

Indbyder mulige hoteloperatører
Også nordsvenske Kiruna Airport skal have et nyt lufthavnshotel, meddeler Swedavia. Hotellet påtænkes at skulle indeholde 180 hotelværelser, et restaurant- og bar-miljø til glæde for både overnattende og eksterne gæster. De kan mødes i hotellets lobby, der også får en work lounge.

Swedavia Real Estates direktør, Stefan Stenberg, siger i pressemeddelelsen, at Swedavia nu vil indbyde potentielle hoteloperatører til at give bud på muligheden for at drive de to kommende nye svenske lufthavnshoteller.

Stockholm Arlanda var sidste år den tredjestørste lufthavn i Skandinavien med 18,4 millioner passagerer mod 25,6 millioner rejsende i 2019, året før pandemien.

Oslo Lufthavn var i 2022 den største skandinaviske lufthavn med 22,4 millioner passagerer (28,5 millioner i 2019), mens Københavns Lufthavn sidste år landede på andenpladsen med 22,1 millioner rejsende; i 2019 var CPH den største lufthavn i Skandinavien med 30,2 millioner passagerer.

 

Relaterede artikler:

Dansk hotelkæde mister og får et lufthavnshotel

Oslo Lufthavn får hotel med to varemærker

Her er de 20 største lufthavne i Norden i 2022