Politianmeldt for at flyve med model-helikopter

orijinal1Trafikstyrelsen kalder det en ’drone’ og har meldt en mand til politiet, for overtrædelse af luftfartsloven.

Den fjernstyrede mini-helikopter blev sendt i luften over Ørestad i København, oplyser Trafikstyrelsen til Ritzau. Herved har han angiveligt overtrådt tre paragraffer i luftfartsloven ved at styre helikopteren i tæt bebyggelse, for tæt på CPH og ved at sende helikopteren op i 300 meters højde.

”Jeg kan godt forstå, hvis man ikke tænker over, at man bryder loven, fordi man flyver med sin nye fjernstyrede helikopter”, siger vicedirektør i Trafikstyrelsen, Jesper Rasmussen. ”Men der er klare regler på området, som skal overholdes for ikke at gå ud over flysikkerheden, privatlivets fred eller almindelige menneskers ve og vel”.

Politianmeldelsen kommer på baggrund af en video på internettet, hvor manden ses flyve med helikopteren.

Mandens helikopter vejer under syv kg og det betyder bl.a., at den ikke må flyve mindre end 150 meter fra bymæssig bebyggelse.

Ifølge Jesper Rasmussen følger Trafikstyrelsen udviklingen med stor interesse:

”Udbredelsen sker eksplosivt, og vi kan imødese store fordele ved brug af droner til overvågning af landbrug, redningsberedskab, opmåling og så videre”, siger han. ”Men det nytter ikke at brugen af droner skaber andre problemer. Derfor må man nu engang følge de regler, der er.