Polske LOT vil frem til oktober flyve op til fem gange om ugen mellem Warszawa og sin nyeste destination, Libanon med en Embraer 195. Foto: LOT Polish Airlines.

Polske LOT lander ny destination i Mellemøsten

Star Alliancens polske fætter har netop åbnet ny sæsonrute fra Warszawa til Libanons hovedstad. Ruten til Beirut flyves frem til oktober – med mulighed for forlængelse.

LOT Polish Airlines, der ifølge egne oplysninger er et af Europas hurtigst voksende flyselskaber når det gælder åbning af nye ruter, har netop åbnet sin seneste rute – denne gang fra Warszawa til Beirut.

I juni, september og oktober flyves der fire gange om ugen, mens der er fem ugentlige afgange i juli og august, oplyser LOT. Ruten skal blandt andet betjenes med brasilianske Embraer 195-jetfly med plads til fra 112 til 118 passagerer, afhængig af versionen. Bliver ruten en succes, kan den også blive betjent i hele eller dele af vinterhalvåret.

“Beirut og Libanon er en vigtig destination for os, da vi år efter år ser stigende samhandel mellem Polen, EU-landene og Libanon – hertil kommer en markant vækst indenfor grupperejser til Libanon; 25 procent af bookingerne på den nye rute er netop grupperejser,” siger LOT’s koncernchef, Rafał Milczarski.

I forhold til andre lande i denne del af regionen er Libanon, ifølge LOT, i dag præget af politisk og økonomisk stabilitet.

”Sidste år rejste kun 4.700 polakker til Libanon. Med LOT’s direkte rute mellem de to hovedstæder vil det formentlig øge interessen for at rejse mellem Warszawa og Beirut, der jo også kaldes Mellemøstens Paris,” siger den polske turistminister, Anna Krupka, i pressemeddelelsen fra LOT.

Sidste år havde Libanon kun en halv million turister, der fløj til landet, oplyser LOT, der også regner med at få passagerer til den nye rute fra det øvrige Europa, herunder Skandinavien. LOT ser en mulig niche med sin nye Libanon-rute da der i dag kun er få forbindelser fra Central- og Østeuropa.

”Vi ser et stort potentiale for etnisk trafik til Beirut-ruten fra Skandinavien og Tyskland – samt den modsatte vej fra Libanon til Tyskland og Skandinavien. Dette er blandt andet muligt fordi LOT de seneste par år har åbnet nye ruter fra Warszawa til Billund og Oslo samt i Tyskland til Berlin, Hannover, Nürnberg og Stuttgart,” siger koncernchef Milczarski.

73 ugentlige afgange til Norden
LOT havde sidste år 8,9 millioner passagerer – selskabet har i snit 111 daglige flyvninger indenfor Europa samt til Asien og USA.

LOT’s hovedlufthavn er naturligvis Warszawa, men selskabet arbejder også med sit nye mini-hub i den ungarske hovedstad, Budapest. Herfra har selskabet et voksende antal ruter såvel ud i Europa samt blandt andet til Nordamerika.
Også i denne måned åbner LOT sin niende rute til USA, denne gang får Miami fire flyvninger om ugen fra Warszawa med Boeing 787-8 Dreamliner.

Den nye LOT-rute fra Warszawa til Billund Lufthavn har to flyvninger på hverdage samt en såvel lørdag som søndag. Hertil kommer op til tre daglige flyvninger fra den polske hovedstad til Københavns Lufthavn. I alt har LOT 33 ugentlige flyvninger til København og Billund samt i alt over 73 ugentlige afgange til Norden.

Relaterede artikler:

Luftfartsprofil lander nyt job

LOT fejrer polsk selvstændighed med særmalet Dreamliner

Zaporizjzja bliver ny destination for polske LOT