Populære vindistrikter i Californien genåbner

TURISME: Vindistrikterne Sonoma County og Napa Valley i den amerikanske stat Californien er klar til at tage imod besøgende igen efter flere skovbrande.

De ødelæggende flammer har raseret Napa Valley og Sonoma County, der er to populære vindistrikter i det nordlige område af den amerikanske stat. Ikke mindst for danskere. Områderne har i alt over 1.200 vingårde, men færre end 10 af dem har fået mærkbare skader efter ildens hærgen.

Myndighederne har fået brandene under kontrol, og de aftager i styrke. Langt de fleste vingårde og tasting rooms er derfor igen klar til besøgende, og de californiske vinbønder forventer en god årgang 2017, eftersom 90 procent af druerne blev høstet før brandene.

”Sonoma og Napa er nogle af verdens førende vindestinationer, og vi ved, at hele det kulinariske segment fylder meget blandt de skandinaviske og særligt de danske rejsende. Områderne er blevet berørt af brandene, men i så begrænset en grad, at det stadig er det samme dejlige område med stor vinproduktion i verdensklasse,” siger Anders Bjerre Jakobsen, PR-manager for Skandinavien og Finland hos Visit California, til standby.dk og fortsætter: ”Der er ikke noget, der skal afholde folk fra at tage dertil igen. Man kan igen forvente at få en god oplevelse. Brandene er ikke længere en hindring.”

Vigtig turisme
Visit Napa Valley og Sonoma County Tourism har begge officielt meldt ud, at besøgende igen kan frekventere områdernes restauranter, barer, tasting rooms og hoteller.

Armstrong Redwoods, Bodega Head og Sonoma Plazaer populære attraktioner i Sonoma County, og de alle sluppet fri af flammerne.

Indbyggere og forretninger, der ikke direkte var påvirket af brandene, er derimod blevet berørt af lukkede veje og evakueringer, så der ses frem til den tilbagevendende turisme.

”Det er to berørte områder, hvor turismen fylder meget og er en vigtig indtægtskilde, så de er interesseret i igen at tage imod skandinaviske turister. Det er helt sikkert,” siger Anders Bjerre Jakobsen.

Relaterede artikler:

Vulkan kan ikke beslutte sig

San Francisco vandt over Los Angeles og Seattle

Vin, dans og musik på cruise