Positive signaler omkring SAS

sas CRJ900TRAFIKTAL: Både omgivelser og aktionærer guffede i sig med stort velbehag af de nye trafiktal for januar, og aktien var fredagens topscorer på børsen med en stigning på 4,5 procent.

Aktionærerne er de sande ejere af SAS. Majoriteten er hos de tre skandinaviske stater, hjulpet videre af Wallenberg-koncernen (Sverige 21,4, Norge og Danmark 14,3 procent), men der er også rigtigt mange andre private aktionærer.

De bliver glade og køber op hver gang månedsstatistikken viser fremgang med flere passagerer og bedre belægning, som det var tilfældet i januar i år. Kabinefaktoren steg med 1,4 procentpoint til 67,2 pct., hvilket ikke er vildt imponerende sammenlignet med andre store ruteselskaber. Til gengæld fik SAS mere for billetterne.

Den valutajusterede yield (gennemsnitsindtægten med solgt billet) for december (altid en måned bagud) var 7,6 procent højere end året før.

Alt i alt fik det aktien med ugens slutning til at stige med 4,56 procent til 13,80 kr. Den er også på det sidste positivt påvirket af oplysningen om salget af et enkelt slot i Heathrow Lufthavn.

Til gengæld gik det straks den anden vej forleden, da der kom informationer om, at forhandlingerne med kabinepersonalet om Cimber-rammen gik trægt. Da frygter investorerne pr. automatik strejker. Selv om det efterhånden er meget længe siden i SAS. Derfor har SAS-aktien alt i alt svært ved at finde niveauet pt., men de positive vibrationer varede i hvert fald weekenden over.