Færøerne er ikke lukket for turisme den sidste weekend i april. Skiltet skal angiveligt signalere den kommende lukning. Se mere om vedligeholds-weekenden på hjemmesiden preservefaroeislands.com - foto: visitfaroeislands.com

PR-stunt at Færøerne lukkes for forårsrengøring

Færøernes turistråd oplyser via PR-bureau, at øgruppen sidste weekend i april lukkes for vedligehold. ”Men turisterne kan sagtens komme,” var meldingen fra Færøerne på Ferie for Alle.

”Det er et PR-stunt,” sagde fire repræsentanter for færøske turismeydelser, blandt andet incomingbureauer og rederiet Smyril Line, fredag til STANDBY.dk på den færøske stand under rejsemessen Ferie for Alle i Messecenter Herning.

Klik for stort format. Deltagerne på den færøske stand under weekendens Ferie for Alle i Messecenter Herning. Foto: Henrik Baumgarten.

Efter historien om at Færøerne skulle være lukket for turister fredag den 26. og lørdag den 27. april ukritisk blev bragt i en række medier, har blandt andet det færøske incomingbureau MakeTravel fået henvendelser fra kunder uden for øgruppen om, hvorvidt dette er tilfældet.

”Men det er ikke rigtigt, man kan også i den weekend besøge Færøerne som normalt. Der bliver den omtalte naturpleje og vedligehold, men derfor kan normale turister sagtens komme til Færøerne denne weekend,” sagde Kent L. Christensen fra MakeTravel til STANDBY.dk

Ordet ”PR-stunt” – om den såkaldte ”lukning” af Færøerne for turister den sidste weekend i april – blev også brugt overfor STANDBY.dk af repræsentanten for Færøernes største incomingbureau, Green Gate, og af repræsentanten for rederiet Smyril Line, der hele året sejler mellem primært Hirtshals i Nordjylland og den færøske hovedstad, Torshavn.

”Vi har ikke fået nogen forhåndsinformation om denne weekend-lukning fra Færøernes Turistråd; efter ”historien” kom ud forleden, har vi haft flere henvendelser fra kunderne udenfor Færøerne der har booket gæster til at besøge os denne weekend – de var i tvivl om, hvorvidt Færøerne var åbne for turister denne weekend,” blev der blandt andet sagt til STANDBY.dk på den færøske stand i Herning.

Alle turister og andre besøgende, for eksempel forretningsrejsende, kan dermed ankomme og opholde sig på Færøerne den sidste weekend i april – som de kan året rundt.

Den færøske delegation på Ferie for Alle i Herning omfattede pudsigt nok ikke Færøernes turistråd – Visitfaroeislands.com

Men deltagerne på standen forklarede, at Færøerne ikke ønsker at ende som Island der i perioder lider af overturisme – Færøerne har årligt cirka 110.000 udenlandske besøgende.

Flere hoteller og 2 Michelin-stjerner
Mens navnlig hovedstaden Torshavn i højsæsonen har mangler på hotelværelser, er der hjælp på vej i form af to nye hoteller og en udvidelse af Torshavns i dag største hotel, Hotel Føroyar.

Næste forår åbner Hilton Garden Inn ved Torshavn med 130 værelser – hotellet kommer i samarbejde med det færøske flyselskab Atlantic Airways.

Rederiet Smyril Line får også sit eget hotel, Brandan, med angiveligt 126 værelser ved Torshavn – mens Hotel Føroyar udenfor Torshavn bliver udvidet fra de nuværende 131 værelser med yderligere 68.

Færøernes enlige Michelin-restaurant, Koks, der også ligger udenfor Torshavn og kun har plads til 25 gæster, har i 2019-udgaven af Guide Michelin for de nordiske lande fået en ekstra stjerne og er dermed oppe på to.

Den ekstra Michelin-stjerne vil formentlig trække endnu flere madturister til Færøerne – hvis de kan få plads på Koks.

Relaterede artikler:

Hilton får hotel på Færøerne

Færøernes turistchef højt til tops

Norden stiger til 80 Michelin-stjerner