Premiere for hummer-turister

Foto: Frank Heuer.

Foto: Frank Heuer.

De fineste råvarer fra svenske marker og fra havet er klar, og rigtig mange danskere har opdaget, at hummerjagten går ind, den svenske løjrom, er på vej og Øland åbner snart for sin Høstfest.

Den svenske vestkysts store efterårsbegivenhed har premiere i dag. Det er hummerpremieren, der har samme status som elgjagten har for resten af Sverige, og som tiltrækker mange danskere til.

”Hummerpremieren er noget helt særligt, løjrommen lokker, blåmuslingerne er klar til at blive plukket, og Høstfesten på Øland åbner for 19. gang, siger Anna Kron Boysen, PR manager hos VisitSweden.

Sveriges største høstfest begynder den 24. september og varer i fire dage. Gårdbutikker, restauranter, kroer, cafeer og virksomheder lokker med madnydelse og eksempler på alt det, der er høstet frem til nu, og totalt er der 900 aktiviteter i høstfestens tegn.

Løjrom er Nordens kaviar og opfattes af mange som endnu mere delikat end stenbiderrogn. Efteråret er tiden, hvor løjrommen frembringes, og mange steder arrangeres ture, hvor man som gæst kan føle på, presse og smage løjrommen i dens rette miljø. Spiken ud for Lidköping er Nordeuropas største ferskvandsfiskehavn et af de to steder i Sverige, hvor man kan fiske den type fisk, der bærer den fine rogn.

En favorit i sensommeren og efteråret er de svenske blåmuslinger og flere bådselskaber arrangerer ture til ’selv-pluk’.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.